Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Σεραφείμ στην Καστοριά

  • Dogma
καστορίας

Η εορτή του Αγίου Σεραφείμ εορτάστηκε με λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας. Την ημέρα αυτή τιμώνται τρεις μεγάλοι Άγιοι της Εκκλησίας, η Μεγαλομάρτυς Βαρβάρα, Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός και ο Ιερομάρτυς Σεραφείμ, Επίσκοπος Φαναρίου, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας.

Έτσι, το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου, με την πάνδημη συμμετοχή των Κληρικών της Μητροπόλεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας και με την παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων μας, αλλά και να ευχηθούν στον Μητροπολίτη. Συγκινητική ήταν η παρουσία των μικρών παιδιών των κατηχητικών σχολείων με τους γονείς τους.
Την κυριώνυμη ημέρα, 4 Δεκεμβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στο τέλος της οποίας, αφού διαβάστηκε η ευχή των κολλύβων προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ, τελέστηκε και το καθιερωμένο μνημόσυνο εις μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, κατά την θητεία του οποίου εκλέχτηκε ο Μητροπολίτης μας και υπήρξε στενός συνεργάτης του. Ο Ποιμενάρχης συγκινημένος ευχαρίστησε τους Κληρικούς του και τον καστοριανό λαό που κατέκλυσαν τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό προκειμένου να του ευχηθούν και ζήτησε από όλους να προσεύχονται να έχει πίστη κραταία στη διακονία του στην ακριτική επαρχία.

TOP NEWS