Πανηγυρικός εορτασμός Τριών Ιεραρχών στη Λάρισα

  • Dogma
λάρισα

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πολλών παιδιών, των διδασκάλων τους καθώς και των Προϊσταμένων της εκπαιδεύσεως εορτάστηκε στην Λάρισα, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, η μνήμη των τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος και προστατών της παιδείας, αγίων τριών Ιεραρχών, Βασιλείου, του Μεγάλου, Γρηγορίου, του Θεολόγου και Ιωάννου, του Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από παιδιά, εκπαιδευτικούς, τοπικούς άρχοντες  και πιστούς χριστιανούς, Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

 

Από τον Μητροπολιτικό αυτό Ιερό Ναό, του Προστάτου και Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, κάλεσε τα παιδιά, να μιμηθούν τους διδασκάλους τους και να εντρυφήσουν στην πίστη και την σοφία των τιμωμένων αγίων τριών Ιεραρχών, ώστε να σημειώσουν στην ζωή τους πολλές πνευματικές νίκες και προόδους και να δοξάσουν τον Θεό και την πατρίδα τους! Ακόμη επαίνεσε το πολύμοχθο έργο των εκπαιδευτικών, που σε τόσο δύσκολους καιρούς, εκείνοι διδάσκουν ήθος, αλλά και τις αθάνατες αξίες και τα ιδανικά στις καρδιές των μικρών παιδιών μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας, εξεφώνησε η Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Χρυσούλα Δαρδακούλη, η οποία με την θαυμάσια και εμπεριστατωμένη ομιλία της, πάνω στην ζωή, το έργο και την προσφορά των τριών Ιεραρχών, κατασυγκίνησε όλους τους εκκλησιαζομένους.

Πανηγυρικά επίσης και με την συμμετοχή χιλιάδων μαθητών, που συνειδητά εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, εορτάσθηκε η μνήμη των αγίων Ιεραρχών και σε όλους τους Ιερούς Ναούς της τοπικής Εκκλησίας, όπου ακούσθηκαν πολύ σπουδαίοι πνευματικοί λόγοι από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας.

λάρισα TrionIerarxon2018-8 TrionIerarxon2018-11 TrionIerarxon2018-3 TrionIerarxon2018-2 TrionIerarxon2018-1 TrionIerarxon2018-5

TOP NEWS