Πανηγυρικος Εσπερινός Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα

  • Dogma
χαραλάμπους

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Λαρίσης.

Με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών τελέσθηκε την παραμονή της εορτής, ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Χαραλάμπους, στον περιώνυμο και μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Του, στην Λάρισα.

Στην ιερά αυτή ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισος, από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και συγχοροστάτησαν μαζί του οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Ο Ιεράρχης της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, αφού καλωσώρισε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε ευγνωμόνως για την παρουσία τους στην εορτή του μεγάλου Αγίου μας, όπως είπε, εκήρυξε και τον θείο λόγο, αναλύσας το περιεχόμενο της εικόνας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, που ιστορείται να συντρίβει τον διάβολο, ενώ αναφέρθηκε στους τρόπους (ταπείνωση, άσκηση των αρετών, νίκη των τριών θανασίμων αμαρτημάτων, φιλοδοξίας, φιλαργυρίας, φιληδονίας) με τους οποίους ο πιστός χριστιανός καταρρίπτει το κράτος του διαβόλου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πατέρες και έψαλαν μελίρρυτα οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες του Ναού, ο χοροστατήσας Μητροπολίτης Άκκρας κ. Νάρκισος ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την αγάπη του και την διαρκή πνευματική του στήριξη, ευχήθηκε την χάρη, την ευλογία και την δύναμη του Αγίου Χαραλάμπους, στην ζωή και το έργο όλων των πιστών, ενώ ένδακρυς εζήτησε τις θερμές προσευχές όλων για το επιτελούμενο στην χώρα της Γκάνας και σε όλη την Αφρικανική γη πλούσιο ιεραποστολικό έργο.

esp_AgXaralampous_2018-7 esp_AgXaralampous_2018-6 esp_AgXaralampous_2018-5 esp_AgXaralampous_2018-4 esp_AgXaralampous_2018-2 esp_AgXaralampous_2018-9 esp_AgXaralampous_2018-8

TOP NEWS