Πανηγυρικός εσπερινός Κατάθεσης Τιμίας Ζώνης Θεοτόκου στις Αγίες Παρασκιές

  • Dogma
ζώνης

Με την προσήκουσα θρησκευτική λαμπρότητα τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για τη εορτή της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στις Αγίες Παρασκιές

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, παραμονή εορτής της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Ποιμενάρχης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου, μετέβησαν στην Ενορία των Αγίων Παρασκιών, όπου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον προαύλιο χώρου του ομώνυμου Ιερού Ναού, ο οποίος έχει πληγεί από το σεισμό τις 27ης Σεπτεμβρίου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρόυ κ. Ανδρέας, κύρηξε καταλλήλως το θείο λόγο στο πολυπληθέστατο εκκλησίασμα, ενώ συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι.
Το πρωί τις εορτής θα προεξάρχει του όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος οι Αρχιμανδρίτες Θεοφύλακτος Μηλιαράκης, Διονύσιος Κασιμάτης, Φιλόθεος Πηγιάκης, Προϊστάμενος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος της Α’ Αρχιερατικής περιφέρειας,

Ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, οι Πρωτοπρεσβύτεροι: Αλέξανδρος Παναγιωτάκης και Ελευθέριος Σκουλάς, ο Πρεσβύτερος Σταύρος Φανουράκης και ο Διάκονος Πέτρος Αράπογλου.

TOP NEWS