Πανηγυρικός Εσπερινός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου στον Πατσίδερο

  • Δόγμα

Στην ακολουθία χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης  Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου στον Πατσίδερο Μονοφατσίου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μητροπολίτης  Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας με την συμμετοχή του συνταξιούχου Πρωτοπρεσβυτέρου Εμμανουήλ Κοσιδεκάκη, των Πρωτοπρεσβυτέρων Δημητρίου Καπελλάκη, Νικητα Καπελακη εφημέριου της Ενορίας και του Αρχιδιακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη, ενώ συμπροσευχόμενος εκ του αναλογίου παρέστη ο Αναπλ. Γενικός Αρχ. Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης. Προ της απολύσεως τιμήθηκε για την προσφορά του ο συνταξιούχος εφημέριος της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Κοσιδεκάκης με τιμητική πλακέτα.

Ο Μητροπολίτης αφού τον ευχαρίστησε εγκαρδίως για την προσφορά του ομίλησε για τον π. Εμμανουηλ που αποτελει κληρικό πρότυπο της Μητροπόλεώς μας. Στην προσλαλιά του ο π. Εμμανουήλ με βαθιά συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους ενορίτες του στον Πατσίδερο και εξέφρασε την αγάπη και την εκτίμησή τους προς την οικογενεια του και προς τα πρόσωπα που του συμπαραστάθηκαν κατα τη διακονια του. Τέλος, τελέσθηκε τρισάγιο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο που εκοιμήθη σήμερα. Μεταξύ άλλων παρέστη ο Βουλευτής Ηρακλείου κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

TOP NEWS