Πανήγυρις Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στο Παγκράτι Λαμίας

  • Dogma
αποστόλων

Με λαμπρότητα και την παρουσία εκατοντάδων πιστών εορτάσθηκε στις 28 & 29 Ιουνίου η ιερά μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στην ομώνυμη πανηγυρίζουσα Ενορία της Λαμίας.

Την παραμονή της Εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με την συμμετοχή πολλών ιερέων της Λαμίας, ενώ τον θείο λόγο εκήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής.

Ο π. Άνθιμος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο  σπουδαίο έργο των Αγίων Αποστόλων, ένα έργο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η Εκκλησία του Χριστού.

Ακολούθησε η αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των ενοριτών και όλων των εορταζόντων.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προηξήρχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης μας, ο οποίος και τις δύο ημέρες συμμετείχε στους εορτασμούς της Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα, γπρος τιμήν του Ιδρυτού της Ελλαδικής Εκκλησίας Απόστολο Παύλο.

dscn3911 dscn3936

Το Θείο Λόγο εκήρυξε ο π. Νεόφυτος, ο οποίος αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προς τους πιστούς κάθε εποχής, το οποίο καλεί  για δυνατή και ακράδαντη  πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Μετά την Θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε εόρτιο κέρασμα στο παρακείμενο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, κατά την διάρκεια του οποίου η χορωδία της Ενορίας, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ευθυμίου Τσούμα, με την συνοδεία μουσικών οργάνων, απέδωσε παραδοσιακά εόρτια άσματα.

TOP NEWS