Πανήγυρις Αγίου Μοδέστου Αλωνίων Σαμοθράκης

  • Dogma

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου με αφορμή την εορτή του Αγίου Μοδέστου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στο νησί της Σαμοθράκης για να προεξάρχει των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου με αφορμή την εορτή του Αγίου Μοδέστου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στο νησί της Σαμοθράκης για να προεξάρχει των εκκλησιαστικών εκδηλώσεων στο χωριό Αλώνια.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Μοδέστου Αλωνίων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Μοδέστου, την οποία παρακολούθησαν αρκετοί κάτοικοι των Αλωνίων και των γύρω χωριών, καθώς και οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων όλης της Σαμοθράκης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σαμοθράκης έδωσε σε όλα τα παιδιά ως δώρο από μία τσάντα προσφορά της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, όπου παρέδωσε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό προσφορά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ».

Αργότερα, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σαμοθράκης, συνομίλησε με τα παιδιά και μοίρασε Καινές Διαθήκες στα παιδιά και στους καθηγητές και αντάλλαξαν χριστουγεννιάτικες ευχές.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ