Πανήγυρις επετείου Αγιοφάνειας Οσίου Ιωάννου Ρώσσου στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018 πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωαννου του Ρώσσου στο Βασιλικό Χαλκίδος, με αφορμή την επέτειο της αγιοφανείας του Οσίου στην δεκαετία του 1960.

Το απόγευμα της 1ας Σεπτεμβρίου, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων, αλλά και πλήθους προσκυνητών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Γεώργιος Γιογιός και ο πρώην Υπουργός κ. Συμεών Κεδίκογλου, προς τους οποίους κήρυξε τον θείο λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Ιωάννου, ανά τις οδούς της Ενορίας.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο, Ευγένιο Τσάλλα και Πορφύριο Γερμανό χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργους και τους Ιερείς του Βασιλικού, Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη και Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυξ π. Νεκτάριος.

Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν πολλοί ευλαβείς χριστιανοί του Βασιλικού και ευρύτερα του Ληλαντίου Πεδίου, ενώ και αυτή η πανήγυρις μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως.

TOP NEWS