Πανήγυρις Ιεράς Εικόνος Παναγίας «Ιεροσολυμίτισσας» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων

  • Δόγμα

Στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, παρουσία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα. Θα περιλαμβάνει σχετική ομιλία από την Πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Αντωνούλα-Τύμπα και θα πλαισιωθεί από τραγούδια από τη γυναικεία χορωδία. Θα ακολουθήσει επίδοση τιμητικής διάκριση στους Μάγειρες του εξωκκλησίου του Αγίου Δημητρίου από τον Σεβασμιώτατο και κέρασμα προς όλους τους παραβρισκομένους.

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 2αν Φεβρουαρίου 2024 εορτάζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διαλεκτού Τρικάλων την Εφέστιο Ιερά Εικόνα, του αντιγράφου της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας.

Οι τιμητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

8:30-12:30 βραδινή: Πανηγυρική Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ. Μετά το πέρας της Αγρυπνίας θα προσφερθεί φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

5:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της «ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΙΣΣΑΣ».

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

6:00 μ.μ.: Στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, παρουσία του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα. Θα περιλαμβάνει σχετική ομιλία από την Πρεσβυτέρα κ. Γεωργία Αντωνούλα-Τύμπα και θα πλαισιωθεί από τραγούδια από τη γυναικεία χορωδία. Θα ακολουθήσει επίδοση τιμητικής διάκριση στους Μάγειρες του εξωκκλησίου του Αγίου Δημητρίου από τον Σεβασμιώτατο και κέρασμα προς όλους τους παραβρισκομένους.

TOP NEWS