Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου

  • Dogma
αντωνίου

Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος η εορτή του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της πόλεως Αγρινίου. Στο Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ζωή και τους αγώνες του Αγίου Αντωνίου και είπε: «Ο  Άγιος Αντώνιος ενίκησε, συνέτριψε, τις δυνάμεις των πονηρών δαιμόνων, εθριάμβευσε με του Τιμίου Σταυρού την δύναμη.

Ο Τίμιος Σταυρός, είναι το σύμβολο το Πανάγιο νίκης και θριάμβου, αφού όταν στήθηκε στο Γολγοθά και επάνω του προσέφερε την θυσία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους ο Κύριος, έγινε το φόβητρο και ο καταλύτης του διαβόλου.

unnamed (2) unnamed (5) unnamed (3) unnamed (4) unnamed

Όπως ο Μέγας Αντώνιος, καλούμαστε κι εμείς να αξιοποιήσουμε τον Τίμιο Σταυρό στην ζωή μας, να τον πιστέψουμε, να τον ευλαβούμαστε, να τον αγαπήσουμε, να τον χαράσσουμε καλά, όπως πρέπει στο σώμα μας, να τον φοράμε με ομολογία στο σώμα μας, να επικαλούμαστε την Θεία δύναμή Του.

Ο Τίμιος Σταυρός θα μας ενδυναμώνει, για να ειρηνεύουμε, να απομακρύνουμε τις παγίδες, να ομολογούμε τον Κύριο Σωτήρα και λυτρωτή μας…»

Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως  πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος.

 

TOP NEWS