Πανήγυρις του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα

  • Dogma
άρτα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στην Άρτα.

Στον φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος στον Εσπερινό και Ιερουργούντος στη Θεία Λειτουργία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ. Ιγνατίου, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δημητρίου στην Άρτα.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος πρώην Άρτης, ιδιαίτερα συγκινημένος προέτρεψε τον πιστό λαό να υπομένει τις δυσκολίες, τις συκοφαντίες και ύβρεις του κόσμου, αντιπροσφέροντας αγάπη και συγχωρητικότητα, μιμούμενοι το παράδειγμα του Κυρίου και της μαρτυρικής ζωής των Αγίων, που υπέμειναν διωγμούς και μαρτύρια χωρίς γογγυσμούς και ανταποδόσεις. Το ζητούμενο στην δύσκολη και ταραχώδη εποχή μας είναι η ανιδιοτελής αγάπη, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Στην Θεία Λειτουργία ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως ομίλησε για την ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου, ενώ ευχήθηκε για το νέο Επίσκοπο και Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο έτη πολλά και Θεάρεστα επ΄ευκαιρία της εις Επίσκοπον χειροτονίας του (26/10/2009).

Με το πέρας ης Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού προσέφερε κέρασμα στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

TOP NEWS