Πανήγυρις του εν Χωναίς θαύματος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στη Χαλκίδα

  • Dogma
μιχαήλ

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος το εν Χώναις θαύμα του Ταξιάρχου Μιχαήλ, το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2017, ενώπιον της ιστορικής Ιεράς Εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ, την οποίαν έφεραν πρόσφυγες εκ Μικράς Ασίας στην Χαλκίδα και προς τιμήν του ανήγειραν τον Ι. Ναό των Αγίων Ταξιαρχών.

 

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2017 προσήλθε στον Ι. Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς, με αφορμή το θαύμα του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, στην επιδίωξη πολλών ανθρώπων, σε όλες τις εποχές, να διώκουν τους χριστιανούς και την Εκκλησία του Χριστού.

Η προγραμματισθείσα Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στους δρόμους της Ενορίας, λόγω της ξαφνικής νεροποντής δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά έγινε μικρή περιφορά της Ι. Εικόνος εντός του Ι. Ναού.

Το πρωί της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, στην οποία προξήρχε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αφού ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε στις εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αθήνα.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

 

TOP NEWS