Πανηγύρισε η Ιστορική Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος

  • Dogma
βλασίου

Στην Πανηγυρίζουσα Ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Στυλίδος ιερούργησε και εκήρυξε τον Θειο Λόγο, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος  κ. Νικόλαος.

Τον Ποιμενάρχη Φθιώτιδος  στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν  Ιερείς από την Στυλίδα και την Λαμία και ο Αρχιδιάκονος.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε συμπροσευχόμενος και ο Ιερομόναχος π. Βλάσιος Παναγιωτόπουλος ο οποίος ζούσε στην Ιερά Μονή για πολλά χρόνια και μετά από είκοσι έτη απουσίας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  επέστρεψε και εγκαταβιεί πάλι στο Μοναστήρι.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στο Εκκλησίασμα  αναφερόμενος  στην ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου του Ιατρού Επισκόπου, τα οποία αποτελούν τέλειο πρότυπο και καλό παράδειγμα ζωής και πίστεως για κληρικούς και λαϊκούς.

Ετόνισε την αξία της θυσίας, η οποία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της χριστιανικής ζωής και εκάλεσε τους πιστούς να μη δειλιάζουν, να φέρουν επαξίως το όνομα του χριστιανού και να δίδουν την ομολογία της πίστεως χωρίς ακρότητες και φανατισμούς αλλά με πειθαρχία στην Εκκλησία.

«Όλοι εμείς, οι τιμώντες την μνήμη του αγίου, αδελφοί μου, να μιμηθούμε την πίστη και την εμμονή του για την αγάπη του προς τον Χριστό και τον άνθρωπο. Να μη δειλιάσουμε να  ομολογούμε συνεχώς την πίστη μας στον Χριστό, ιδιαιτέρως αυτή την δύσκολη  περίοδο που περνά η Εκκλησία και η Πατρίδα μας.

Να ζητήσουμε από τον άγιο, ως Ιατρός να θεραπεύει τις αρρώστιες και τα πάθη ψυχής και σώματος και ως Ιεράρχης να μας στερεώνει εις τον ευθύ δρόμο του αγιασμού και της σωτηρίας».

Μετά τη διανομή του αντιδώρου ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδος κ. Παναγιώτης Μπάλας, η Υποψήφια Δήμαρχος Στυλίδος κ. Αλεξάνδρα Βεντούρη, η Πρόεδρος , τα μέλη του χριστιανικού φιλανθρωπικού συλλόγου «Ο  Καλός Σαμαρείτης» και πιστοί από  την Πτολεμαΐδα καθώς και πιστοί από την Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Στυλίδος.

βλασίου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ