Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων

  • Δόγμα

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στα Τρίκαλα.

Πανηγυρίζει ο Ι. Ναός Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιανουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Κυριακή το βράδυ, 16 Ιανουαρίου, οποότε και θα τελεσθεί Ι. Αγρυπνία, από τις 21:00 έως στις 12:30.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Πανηγύρεως:

Φέρεται εις γνώσιν των ευλαβών Χριστιανών ότι την 18ην του μηνός Ιανουαρίου 2022 εορτάζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.

Οι τιμητικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΩΡΑ 9:00-12:30 βραδινή:

Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου ιερουργούντος του Σεβα­σμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΩΡΑ 5:30 μ.μ.:

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

ΩΡΑ 9:30-12:30 βραδινή: Ιερά Αγρυπνία.

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022ΩΡΑ  7:30-10:30 π.μ:

Η ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος και το ύψωμα του Αγίου ιερουργούντος του Σεβα­σμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου..

ΩΡΑ 5:30 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου υπό του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου.

Κατά τη διάρκεια της Πανηγύρεως θα τεθεί για προσκύνηση απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Παρακαλούνται οι φιλέορτοι και φιλακόλουθοι Χριστιανοί να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη και ευλογία του Αγίου.

TOP NEWS