Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας στο Αγρίνιο

  • Dogma
αγρίνιο

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 θα φιλοξενήσει στο Αγρίνιο την «ΚΗ’ Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας».

Η «ΚΗ’ Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψη εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων δια θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας» θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας.

Η Συνδιάσκεψη αυτή με την ιδιαίτερη Πανορθόδοξη απήχηση, καθόσον ασχολείται με σύγχρονα θέματα ποικιλόμορφης πλάνης, διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος με την ευθύνη της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου.

Το γενικό θέμα είναι: «Αιρετικές και αποκρυφιστικές θεωρήσεις περί ανθρώπου και ανθρώπινα δικαιώματα».

Διαβάστε εδώ:  Αρχιμ. Σπ. Πέτρου: Η αίρεση είναι πιο καταστροφική και από την ίδια την αμαρτία
Ο Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και ώρα 5:00’ το απόγευμα.

Επισημαίνεται ότι στις επιμέρους συνεδριάσεις θα συμμετάσχουν αυστηρώς εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου.

TOP NEWS