Παραίτηση Μητροπολίτη Καρπενησίου – Εκλογές τον Μάρτιο;

  • Dogma
καρπενησίου

Εκλογές για νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου θα έχουμε τον Μάρτιο, όπως έχει αποκαλύψει ήδη το dogma.gr, αφού σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες δεκτή έκανε σήμερα η ΔΙΣ την παραίτηση του Μητροπολίτη κ. Νικολάου.

Άνθρωποι του ευρύτερου περιβάλλοντος αναφέρουν πως η παραίτηση του Μητροπολίτη Καρπενησίου είχε δοθεί εδώ και καιρό στα χέρια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και μάλιστα απορούσαν που δεν την είχε καταθέσει στην περασμένη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του dogma.gr, σήμερα, πρώτη, ημέρα εργασιών της ΔΙΣ για τον μήνα Φεβρουάριο, ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε την παραίτηση του Μητροπολίτη Καρπενησίου και, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε δεκτή.

Στην παραίτησή του, μάλιστα, λέγεται πως αναφέρει ότι δε μπορεί να ασκήσει πλέον τα καθήκοντά του λόγω γήρατος και ανεπίσημα προτείνει κάποιον σχετικά νεαρό Αρχιμανδρίτη να τον διαδεχθεί.

Με την ανακήρυξη της θέσεως της Μητροπόλεως ως κενή, ξεκινούν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Κατόπιν, θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την πλήρωση της κενής θέσης. Η Συνεδρίαση της Ιεραρχίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει τον επόμενο μήνα, όπως ήδη είχε αποκαλύψει, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το dogma.gr.

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Νικόλαος γεννήθηκε το 1929 στο Εμπόρειο Θήρας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χειροτονήθηκε το 1958 Διάκονος και το 1959 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Μητροπολίτης το 1979.

TOP NEWS