Παραλήρημα δίχως τέλος-«Σκέψου πριν εμβολιαστείς»- Μοναστήρι εξέδωσε αντιεμβολιαστικό ημερολόγιο

  • Dogma

Την ώρα που ο κορονοϊός καλπάζει, η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται και η Εκκλησία της Ελλάδος υπεύθυνα στέκεται αρρωγός στο πλευρό της πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημιας,  κάποιοι επιμένουν να είναι αμετανόητοι αρνητές και προτρέπουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί.

Μετά τις συγκεντρώσεις και τα κηρύγματα σειρά παίρνουν τα βιβλία, τα οποία μιλούν για την επικινδυνότητα των εμβολίων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega μοναστήρι στο Πήλιο εξέδωσε ημερολόγιο με τον τίτλο «Σκέψου πριν εμβολιασθείς» και κείμενα που αποτρέπουν τους πιστούς από τον εμβολιασμό.

«Η μεγάλη πίκρα είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοποι – Μητροπολίτες, έφθασαν να συνιστούν από τον άμβωνα, ως εργαλείο πλύσης εγκεφάλου των πιστών, το εμβόλιο», αναφέρουν.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο τσέπης φιλοξενείται και δήλωση του δικηγόρου, Δήμου Θανάσουλα, ο οποίος αναφέρει: «Με απάνθρωπες και αυταρχικές μεθόδους επιχειρείται ο απόλυτος κοινωνικός έλεγχος».

Πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που είχε υπερασπιστεί και τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που βγήκαν σε αναστολή εργασίας επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο.

«Παρασέρνουν τους ανθρώπους στον θάνατο»

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, ο οποίος προ ημερών είχε καταγγείλει τις προσπάθειες παλαιοημερολογιτών να πείσουν κατά του εμβολίου τους πιστούς στην περιοχή του, τόνισε πως ορισμένοι οδηγούν τους ανθρώπους στον θάνατο.

«Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες, τους μεγάλους φιλοσόφους και παρασέρνουν τους ανθρώπους στον θάνατο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών, Παναγιώτης Καρίπογλου, καταγγέλλει ιερείς σε απομακρυσμένα χωριά που κηρύττουν στους πιστούς αντιεμβολιαστικές θέσεις. «Στα απομακρυσμένα χωριά υπάρχει πρόβλημα» λέει…

Κεντρική φωτογραφία: intimenews

 

 

 

TOP NEWS