Παραμύθι χωρίς όνομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Dogma
παραμύθι

Το Πνευματικό Κέντρο «Ο Άγιος Φώτιος» της Ι.Μ. Κίτρους,παρουσιάζει την κινηματογραφική ταινία «το παραμύθι χωρίς όνομα» στην Αθήνα στο ΤΡΙΑΝΟΝ 24 ως 30 Μαρτίου και στη Θεσσαλονίκη από 25 ως 27 Μαρτίου στο Ολύμπιον. Το έργο εστιάζει στην αγάπη για την πατρίδα που φτάνει μέχρι την θυσία!

Την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του συναρπαστικού μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, Παραμύθι χωρίς όνομα, πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο ʺΟ ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣʺ της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, η οποία αποτελεί ταυτόχρονα και την πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τον «ΑΓΙΟ ΦΩΤΙΟ», αλλά και για τον σκηνοθέτη της.

01

Το σενάριο εστιάζει στην ηρωϊκή προσπάθεια του πικραμένου Βασιλόπουλου να υπερβεί πρώτα τον εαυτό του, και μετά όλα τα άλλα εμπόδια, προκειμένου να πετύχει την «ανάσταση» της διαλυμένης εξαιτίας της διαφθοράς χώρας του. Όπλα του: η ευαισθησία του, η προσήλωση στην αλήθεια και το Δίκαιο, η πίστη στον Θεό, οι πολύτιμες συμβουλές της Ελπίδας και φυσικά η ανεκτίμητη βοήθεια και συμπαράσταση της αδελφής του Ειρηνούλας. Έτσι κατορθώνει να ξυπνήσει το φιλότιμο του λαού.

02

Μετά την ενθουσιώδη υποδοχή της ταινίας κατά την προβολή της στον Κιν/φο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» στις 3 Φεβρουαρίου, και ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών Θεσσαλονικέων, διοργανώνονται νέες προβολές της στην Αποθήκη 1 του Λιμανιού.

03

04

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Καλπατζίδης και το σενάριο ο Αρχιμ. Παύλος Ντούρος, ενώ η μουσική είναι του Διομήδη Βλαχόπουλου. Συμμετέχουν 60 ερασιτέχνες ηθοποιοί και 125 κομπάρσοι με κοστούμια της Αναστασίας Κατέλη και της Ελένης Μιχαηλίδου. Η διάρκεια της ταινίας είναι 120 λεπτά.

Στην Θεσσαλονίκη η ταινία θα προβληθεί στο Λιμάνι, στην Αποθήκη 1, Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ στις 25 και 26 Μαρτίου στις 17:30 μ.μ. και στις 27 Μαρτίου το πρωί στις 11:30 και το απόγευμα στις 17:30. Στην Αθήνα η ταινία θα προβάλλεται από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου στο  ΣΙΝΕ ΤΡΙΑΝΟΝ.

 

TOP NEWS