Παρέμβαση εισαγγελέα για την κατ΄οίκον νοσηλεία του Μακαριστού Αιτωλίας Κοσμά- Κλήθηκε για κατάθεση η ηγουμένη γιατρός του

  • Dogma
αιτωλίας

Ερευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν καθυστερήσεις στη νοσηλεία του Μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας Κυρού Κοσμά, παρά το γεγονός οτι νοσούσε βαριά, διέταξε η  Εισαγγελέας Αγρινίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα έχουν ήδη κληθεί συγκεκριμένα πρόσωπα και από το στενό και οικογενειακό τουτ περιβάλλον  προκειμένου, να εξηγήσουν ποιός  είχε την ιατρική ευθύνη, όταν ο ιεράρχης παρέμενε στην κατοικία του από τις 18 Νοεμβρίου 2021, οπότε και βρέθηκε θετικός στον Covid-19, έως την 1η Δεκεμβρίου, όπου και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου και στη συνέχεια στον Ευαγγελισμό   όπου διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με τον Alpha, η ηγουμένη, η οποία φέρεται να ήταν και η προσωπική γιατρός του Μητροπολίτη Κοσμά, έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο που επήλθε ο θάνατός του, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο.

«Το εμβόλιο δεν ήθελε να το κάνει. Πήγαινε σε κάποιον γιατρό, γερόντισσα ήταν αυτή η γιατρός, δεν ήταν στο νοσοκομείο η γιατρός αυτή… Οπωσδήποτε έχει πελάτες, πολλούς πελάτες», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Η ηγουμένη – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha – φέρεται να συνεργαζόταν στενά με τον αρνητή-γιατρό από τον Βόλο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, και να χάσει τη ζωή του από κορονοϊό.

«Αυτή τον κουράριζε, έπρεπε να έχει κάνει το εμβόλιο και να πάει και σε νορμάλ γιατρούς» είπε άλλη κάτοικος, η οποία ανέφερε ότι η ηγουμένη διατηρεί και ιατρείο, ωστόσο δήλωσε «δεν ξέρω τώρα τι κάνει, μετά τον θάνατο δεν την είδα καθόλου». Η ίδια κάτοικος κατέληξε: «Σε έναν κανονικό γιατρό μπορεί και να ζούσε».

Ουσιαστικά, διερευνάται αν η κατ΄οίκον νοσηλεία, ήταν επιλογή συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων, πέραν του ιδίου του ιεράρχη, και κατά πόσο αυτή στέρησε πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί.

Υπενθυμίζεται, οτι ο  μητροπολίτης Ναυπάκτου, τοποτηρητής της μητρόπολης Αιτωλίας  έχει εκδώσει εγκύκλιο με την οποία επισημαίνει στους ιεροκήρυκες και εφημερίους των ναών της Μητρόπολης Αιτωλίας , πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται αμελώς απέναντι στο μεγάλο δώρο του Θεού, που είναι η βιολογική ζωή. Μια βιολογική ζωή, που είναι συνάρτηση της σωτηρίας».

Επίσης, τους ζητά την πιστή τήρηση των αποφάσεων της Ιεραρχίας της Ελλάδος, κάτι που ως γνωστόν δεν ίσχυε σε πολλούς ναούς της μητρόπολης Αιτωλίας, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει πως οι πιστοί, «θα πρέπει να προσέρχονται στους ναούς με μάσκες και να τηρούνται αποστάσεις μεταξύ τους».

Με πληροφορίες από sinidisi.gr

Φωτογραφία αρχείου

 

TOP NEWS