Παρών και ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Ιλίου

  • Dogma
ιλίου

Στην παρουσίαστη του βιβλίου: «Θεέ μου, Θεέ μου… ψυχική εξάντληση και ‘‘αποξένωση’’ του κληρικού»  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Με μεγάλη επιτυχία, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και εκλεκτών επισήμων, που πλημύρισαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου το Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσιάσθηκε, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η εκδοθείσα Διδακτορική Διατριβή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, με τίτλο «Θεέ μου, Θεέ μου… ψυχική εξάντληση και ‘‘αποξένωση’’ του κληρικού».

dsc_0314 dsc_0309 dsc_0291 dsc_0284 dsc_0247

Το πόνημα του Σεβασμιωτάτου παρουσίασαν ο Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Αυγουστάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χριστοδούλου και ο Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής κ. Δημήτριος Κυριαζής, ενώ απόσπασμα της εισηγήσεως του Καθηγητή του Α.Π.Θ. Πρωτοπρεσβύτερου π. Βασιλείου Καλλιακμάνη ανέγνωσε ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυκας και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Την παρουσίαση συντόνισε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης.

Με την ολοκλήρωση των εμπεριστατωμένων εισηγήσεων των εξαίρετων ομιλητών, το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ως ο συγγραφέας του παρουσιαζόμενου βιβλίου ευχαρίστησε τους ομιλητές, ενώ αφιέρωσε την εκδήλωση – παρουσίαση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, αναπολώντας τα 33 χρόνια που διακόνησε δίπλα σε αυτόν, ως Διάκονος και Πρεσβύτερος, στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και στην συνέχεια στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, απευθύνοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μακαριώτατο Γέροντα του, για την εκκλησιαστική παιδεία και ποιμαντική εμπειρία που έλαβε από αυτόν.

dsc_0349 dsc_0330 dsc_0291 dsc_0279 dsc_0258 dsc_0240 dsc_0235

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ευχαριστώντας κι αυτός από την πλευρά του τους ομιλητές, ενώ συνεχάρη συγκινημένος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα για την προσφορά του στην Εκκλησία, στην Θεολογία και στην Ψυχιατρική, με το βιβλίο «Θεέ μου, Θεέ μου… ψυχική εξάντληση και ‘‘αποξένωση’’ του κληρικού», ενθυμούμενος παράλληλα τα χρόνια που πέρασαν διακονώντας την Εκκλησία του Χριστού, ενώ στο τέλος του λόγου του, εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη αγάπης και αυτοθυσίας του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο επισημαίνοντας το καινοδιαθηκικό ρητό: «Ἀγάπα τόν πλησίον σου ὡς σεαυτόν» (Ματθ. 22,39).

Η εκδήλωση έκλεισε με άσματα από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, οι οποίοι υπό τη διεύθυνση του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χρύσανθου Αλισάφη, πιανίστα και Αρχιμουσικού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση, εντυπωσιάζοντας το ακροατήριο με τους ήχους και τις μαγευτικές φωνές τους.

dsc_0200 dsc_0205 dsc_0177 dsc_0221 dsc_0218

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και Αργολίδος κ. Νεκτάριος, καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αβύδου κ. Κύριλλος, Σαλώνων κ. Αντώνιος και Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος. Τον Μακαριώτατο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπροσώπησαν: Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής κα Σοφία Βούλτεψη και οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Σκουρολιάκος και κ. Ιωάννης Δέδες.

Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν: ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ιωάννης Κασσαβός, ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Νέας Γενιάς Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Θεόδωρος Μαξούρας, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φυλής κ. Σπυρίδων Μπρέμπος και ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Φυλής κ. Αργύριος Αργυρόπουλος. Την εκδήλωση τέλος τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος Ιερέων και πολλοί εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καθώς και Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Περιοχή συνημμένων

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ