Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η Επιστημονική Ημερίδα Κανονικού Δικαίου

  • Dogma

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτη από τις δώδεκα διαλέξεις του Σεμιναρίου Κανονικού Δικαίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Το σεμινάριο προσφέρει σε ερευνητές και ειδικούς επιστήμονες των ανθρωπιστικών σπουδών η Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την πρώτη συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ευχήθηκε καλή επιτυχία. Ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Δρ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη για τη συμβολή του στη διοργάνωση του Σεμιναρίου. Ο κ. Ανδρεάδης είπε χαρακτηριστικά ότι το Σεμινάριο Κανονικού Δικαίου ανέβασε τον πήχυ των μορφωτικών δραστηριοτήτων της Βιβλιοθήκης στο υψηλότερο σημείο που έχει φθάσει μέχρι σήμερα, “ένεκα της επιστημονικής κατάρτισης και ερευνητικής δεινότητας των διδασκόντων αλλά και εξαιτίας της εξέχουσας θέσης που κατέχει το Κανονικό Δίκαιο ανάμεσα στα αντικείμενα της ιεράς επιστήμης». Τόνισε ότι κοινό σημείο των διδασκόντων στο Σεμινάριο είναι ότι εφαρμόζουν στην πράξη την επιστήμη του Κανονικού Δικαίου, είτε ως ποιμενάρχες, είτε ως μέλη συνοδικών επιτροπών, ως ανώτερα στελέχη εκκλησιαστικών υπηρεσιών, ως νομικοί σύμβουλοι και συνήγοροι της Εκκλησίας της Ελλάδος.

25012017_vivliot_13 25012017_vivliot_12 25012017_vivliot_11 25012017_vivliot_10 25012017_vivliot_9 25012017_vivliot_8 25012017_vivliot_7 25012017_vivliot_6 25012017_vivliot_5 25012017_vivliot_4 25012017_vivliot_3 25012017_vivliot_2 25012017_vivliot_1

Η σημερινή διάλεξη με θέμα «Τα εκκλησιολογικά κριτήρια εφαρμογής και άσκησης της εκκλησιαστικής οικονομίας» πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων. Ήδη έχουν πραγματοποιήσει διαλέξεις ο Καθηγητής π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ιστορικός συντάκτης του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Βλάσιος Φειδάς, η Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και Νομική Σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου κ. Ειρήνη Χριστινάκη, ο Νομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ο Α´ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες έξι διαλέξεις με ομιλητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Γρηγόριο Παπαθωμά, τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου Πανοσιολογότατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, τον Διευθυντή του Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικού Προγράμματος Προσφύγων Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Συμεωνίδη, και τον Υπεύθυνο Διεθνούς Συνεργασίας της Μ.Κ.Ο. “Αποστολή”, Δρ. Βασίλειο Μειχανετσίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών εις ένδειξη ευχαριστίας και τιμής απένειμε στους διδάσκοντες αναμνηστικό έμβλημα του Ιδρύματος.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ