Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η εκδήλωση με θέμα την οικολογία από το Ι.Π.Ε. και το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

  • Dogma
εκδήλωση

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα  της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022, η εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Οικολογία και Πολιτισμός – από το εγώ στο εμείς». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την συνδιοργάνωσαν το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών».

Παρέστη, επίσης, ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε, μεταξύ άλλων, η παρουσίαση του βιβλίου του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Άγγελου Α. Μενεγάτου «Περί Αστικής Οικολογίας γενικά και αόριστα» που πρόσφατα εκδόθηκε με αφορμή την εισήγηση του στις 23 Ιουνίου 2021 στον κύκλο διαλέξεων του φεστιβάλ που διοργάνωσε το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» με το ίδιο θέμα. Παράλληλα, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας και καταπολέμησης της διασποράς του covid-19.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Διευθυντή του φεστιβάλ «το μικρό Παρίσι των Αθηνών» κ. Μάριου Στρόφαλη και με την παρουσίαση του θέματος της εκδήλωσης καθώς και των ομιλητών. Αμέσως μετά, ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής παρουσίασε την εισήγηση «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον στην προοπτική μιας Πράσινης Οικουμένης».
Στην συνέχεια η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος, μοιράστηκε εμπειρίες, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μενεγάτου από την συγγραφέα κ. Μαρία Σκιαδαρέση. Ακολούθησε σχολιασμός από τον κ. Στέλιο Φενέκο, προέδρου της «Κοινωνίας αξιών» και αμέσως μετά ο κ. Μενεγάτος μίλησε με θέμα «Μπλε περισσότερο Μπλε» εικαστική προσέγγιση στην γη.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη όλους τους διοργανωτές και τους συντελεστές, ενώ εξέφρασε την χαρά του για την επιτυχία του συγγραφέα, ο οποίος υπήρξε μαθητής του. Παράλληλα, μοιράστηκε εμπειρίες από την ζωή του ως εκπαιδευτικού, αλλά και κληρικού και Επισκόπου στην μητρόπολη Θηβών και ανέφερε ότι χρειάζονται καινούργιες προσπάθειες και καινούργια θεμέλια για τους νέους.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε, ακόμη, οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με το θέμα.

 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS