Παρουσία του Αρχιεπισκόπου η συναυλία τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Την στήριξή του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών εξέφρασε μιλώντας αποκλειστικά στον 89,5 και στον Μάκη Αδαμόπουλο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Ο Αρχιεπίσκοπος το βράδυ της Δευτέρας παραβρέθηκε στην μεγάλη συναυλία προς τιμήν του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στο Παλλάς. Η συναυλία υπό τον τίτλο «Αρχιπέλαγος Κρητικό Κοντσέρτο Ζορμπάς. Παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπούμπουρα κ. Παντελής Μπούμπουρας, Μέγας χορηγός της συναυλίας, εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου παραπληγικών Ελλάδος και πλήθος κόσμου.
Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏ ÈÅÁÔÑÏ ÐÁËËÁÓ ÓÅ ÓÕÍÁÕËÉÁ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏ ÈÅÁÔÑÏ ÐÁËËÁÓ ÓÅ ÓÕÍÁÕËÉÁ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÏ ÈÅÁÔÑÏ ÐÁËËÁÓ ÓÅ ÓÕÍÁÕËÉÁ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Η συναυλία, άλλωστε, πραγματοποιήθηκε, με αφορμή την εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, στον όποιο θα δοθούν τα έσοδα. Την παράσταση σχεδίασε και εκτέλεσε η στενή συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη κ. Τατιάνα Παπαγεωργίου, ενώ παρουσιάστηκαν εμβληματικά έργα του συνθέτη, εμπνευσμένα από την Κρήτη και την ελληνική θάλασσα: τα πρώτα Παιδικά Τραγούδια του 1937, το Κρητικό Κοντσέρτο για πιάνο κι ορχήστρα σε πρώτη εκτέλεση, τον αγαπημένο κύκλο τραγουδιών «Αρχιπέλαγος» και σκηνές από το φημισμένο μπαλέτο «Αλέξης Ζορμπάς». Συμπράττοντας με τη συμφωνική ορχήστρα τραγούδησε αγαπημένες μελωδίες η Μαίρη Λίντα. Την μεγάλη ερμηνεύτρια συνόδευσαν εκατοντάδες παιδικές και νεανικές φωνές. Την Παιδική και Μικτή Χορωδία του Ωδείου Kodaly διεύθυνε ο μαέστρος Μιχάλης Πατσέας. «Είναι μία ωραιότατη μουσική εκδήλωση μουσική» τόνισε, μιλώντας στον 89,5, ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνοντας πως η επιτυχημένη απόδοση ξεκουράζει τον θεατή. Προσέθεσε, μάλιστα, πως «το ουσιαστικότερο είναι ότι αυτή η εκδήλωση γίνεται για να συμπαρασταθεί στην διακονία των παραπληγικών. Είναι μία προσπάθεια που πρέπει να βοηθηθεί από πολλές πλευρές», ενώ υπογράμμισε ότι «απόψε ψυχαγωγηθήκαμε, αλλά η σκέψη μας βρίσκεται στους παραπληγικούς ανθρώπους» εκφράζοντας την στήριξή του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ