Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Με αφορμή την συμπλήρωση, εφέτος, δέκα ετών (2010-2020), από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού  Χρυσοστόμου (Βέργη), ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τιμώντας τον μακαριστό Προκάτοχό του, μεταξύ άλλων, ανέλαβε πρωτοβουλία για την κατασκευή μαρμάρινης Προτομής του, η οποία, απεκαλύφθη με πληθωρική παρουσία αγίων Αρχιερέων, Ιερού Κλήρου, Αρχόντων και του πιστού Λαού του Θεού.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 το πρωί, στον απαστράπτοντα και ακτινοβολούντα, με την πρόνοια και τη φροντίδα των καλών Ιερέων, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των εθελοντών της Ενορίας, Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, ετελέσθη ο Όρθρος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου τέως Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, και στη συνέχεια η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου τέως Κιτίου κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων και των αγίων Αρχιερέων Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, Ωρεών κ. Φιλοθέου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στη Θεία Λειτουργία, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθμό «STAR Κεντρικής Ελλάδας» και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν θαυμάσια οι καλλικέλαδοι Χοροί των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου, ενώ παρέστη πλήθος πολύ του Λαού της Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευβοίας κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, την Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, συνοδευόμενη από Αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου Χαλκίδος, τον Περιφεριάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας κ. Γεώργιο Κελαϊδίτη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ευβοίας Ταξίαρχο κ. Απόστολο Κουφό, τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Λιόντο, τον Λιμενάρχη Χαλκίδος Αντιπλοίαρχο κ. Χρήστο Φραγκιά, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Δημήτριο Κυριτσόπουλο, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Γεώργιο Χαλιώτη, τον τ. Βουλευτή και Ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελο Πνευματικό, και τους τ. Δημάρχους Χαλκιδέων κ. Χαράλαμπο Μανιάτη και κ. Χρήστο Παγώνη, αντιπροσωπείες Σχολείων και Συλλόγων της Πόλης κ.ά.

Πρό της Απολύσεως, κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος περιέγραψε με λόγους ευλογημένους το τίμιο πρόσωπο του μακαριστού Προκατόχου του, Μητροπολίτου Χρυσοστόμου (Βέργη), αναφερόμενος στην εικοσιεπταετή διακονία και προσφορά του μακαριστού στην Τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία και, κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Μακάριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους στην Πόλη μας και τη συμμετοχή τους στη Θεία Λειτουργία και την Αποκάλυψη της Προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας και την διανομή του Αντιδώρου, άπαντες μετέβησαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνευχομένων και των λοιπών αγίων Αρχιερέων, τέλεσε Νεκρώσιμον Τρισάγιον προ της προτομής του αοιδίμου Ιεράρχου Χρυσοστόμου, μετά το πέρας του οποίου και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων, έγινε, διά χειρός του Μακαριωτάτου η Αποκάλυψη της Προτομής του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου (Βέργη), την οποία φιλοτέχνησε ο γλύπτης κ. Σωτήριος Κουρβαράς, υπό το θερμότατο χειροκρότημα των αγίων Αρχιερέων, του Ιερού Κληρου, των Αρχόντων και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

TOP NEWS