Παρουσία του Αρχιεπισκόπου τιμήθηκε ο Καλλιμανόπουλος

  • Dogma
Καλλιμανόπουλος

Την Κυριακή 28η Αυγούστου 2016 τα Καλάβρυτα υποδέχθηκαν τον Μεγάλο Ευεργέτη τους Γρηγόριο Καλλιμανόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του Τατιάνα, μέλη της οικογένειάς του και στενούς του συνεργάτες.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας πού έγινε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, συμπαραστατουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των γονέων του Ευεργέτου μακαριστών Περικλέους και Άννης. Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Καλάβρυτα CANYON πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωσις κατά την οποία ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς και το Δημοτικό Συμβούλιο τον ανακήρυξαν Επίτιμο Δημότη Καλαβρύτων διά τις ευεργεσίες πού έχει προσφέρει στον τόπο καταγωγής του, καθώς συνέβαλε οικονομικώς στην ανοικοδόμηση των 2 Μονάδων του Καλλιμανοπουλείου –Κ.Ε.ΔΙ.Κ-, οι οποίες σήμερα φιλοξενούν 75 γέροντες από την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, ενώ από την ίδρυσή τους έως σήμερα, ἔχουν περιθάλψει πάνω από 480.

DSCN3359 DSCN3349

Παράλληλα, ονοματοδότησε ένα από τα πλοία του «UNITED KALAVRYTA» συμβάλλοντας στην διάδοση ανά τον κόσμο του ονόματος της ιστορικής και μαρτυρικής περιοχής των Καλαβρύτων. Ο Δήμος Καλαβρύτων τον τίμησε με το μετάλλιο της πόλης και με αναμνηστική πλακέτα. Προσρήσεις έκαναν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας. Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αμβροσίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης, ενώ το ψήφισμα ανέγνωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων. Στην αντιφώνησή του ο τιμώμενος κ. Καλλιμανόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη , τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και το Δημοτικό συμβούλιο για την τιμητική αυτή εκδήλωση και βράβευση και τόνισε συγκινημένος ότι πρέπει, αποβάλλοντας τον κυνισμό και την απαξίωση, όλοι μαζί να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό του τόπου μας, χρησιμοποιώντας την φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Μην ρωτάτε αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε, αν παλέψουμε με αξίες και ήθη, σίγουρα θα νικήσουμε».

DSCN3406 DSCN3443

Στην εκδήλωση μουσικά κομμάτια απέδωσε η μουσική μπάντα των Καλαβρύτων ενώ παρευρέθησαν και επίσημοι φορείς, Βουλευτές, πρώην Δήμαρχοι της περιοχής, διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας κ.λπ.
Μετά το πέρας της εκδηλώσεως ο κ. Καλλιμανόπουλος συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκαν την Μονάδα Κατακοίτων και το Καλλιμανοπούλειο, όπου παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του. Όλοι οι φορείς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κ. Γρηγόριο Καλλιμανόπουλο. Μετά το γεύμα ο κ. Καλλιμανόπουλος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων επισκέφθηκε τα ιστορικά Μοναστήρια της περιοχής, την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας και την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, όπου ξεναγήθηκε από τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών.

DSCN3509

TOP NEWS