Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η 195η επέτειος Απελευθέρωσης της Καλαμάτας (βίντεο)

  • Dogma
195η επέτειος απελευθέρωσης της καλαμάτας

Με λαμπρότητα και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου εορτάστηκε η 195η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις για να εορτασθεί η  195η επέτειος απελευθέρωσης της Καλαμάτας, ξεκίνησαν με την τέλεση πανηγυρικής Δοξολογίας στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

195η επέτειος απελευθέρωσης της καλαμάτας

Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή και διδάκτωρ ιστορίας κ. Μάριο Αθανασόπουλο και ακολούθησε η αναπαράσταση απελευθέρωσης της πόλης και παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

195η επέτειος απελευθέρωσης της καλαμάτας

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας, σε ειδική συνεδρίαση, ανακήρυξε τον καθηγητή και ακαδημαϊκό κ. Ιωάννη Ηλιόπουλο επίτιμο δημότη της πόλης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με το πέρας των εκδηλώσεων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ας υπερασπισθούμε, όλοι μαζί και χωρίς καμία ρωγμή ατομισμού, τον Άνθρωπο ως θεμέλιο του κοινού μας Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Και τότε, ας είμαστε βέβαιοι, ο Πολιτισμός θα νικήσει την βαρβαρότητα. Και το Φως της Ειρήνης και της Αδελφοσύνης θα σκορπίσει το σκοτάδι της τρομοκρατίας, η οποία εκπορεύεται από στυγνούς εγκληματίες εχθρούς της Ανθρωπότητας».

195η επέτειος απελευθέρωσης της καλαμάτας

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης,κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές του νομού, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:

 

TOP NEWS