Παρουσία του ΠτΔ τίμησε η Πάτρα τον πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

  • Dogma

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμένου, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των τοπικών αρχών και φορέων και χιλιάδων πιστών η Πάτρα υποκλίθηκε σήμερα τον πολιούχο και προστάτη της, Άγιο Ανδρέα.

Στον φετινό εορτασμό προσκλήθηκαν από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο οι Μητροπολίτες, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανηίλ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμόθεος, Μεγάρων και Σλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, καθώς επίσης οι Επίσκοποι Τεγέας κ. Θεόκλητος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος αλλά και ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Μετά τη δοξολογία, λίγο μετά τις 11 το πρωί ξεκίνησε  η καθιερωμένη ιερά λιτανεία της Τιμίας Κάρας του Πρωτοκλήτου και της ιεράς εικόνας του Αγίου Ανδρέου συνοδεία αγημάτων του στρατού, μαθητών σχολείων, της μπάντας του Δήμου, κλήρου και λαού, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ιερά λιτανεία έγινε κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, εν συνεχεία η πομπή πέρασε στην οδό Δημητρίου Γούναρη και στο ύψος της Μαιζώνος  και στην συνέχεια μέσω της Τριών Ναυάρχων επέστρεψε στον Ιερό Ναό όπου ολοκληρώθηκε ο θρησκευτικός εορτασμός.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Ο Άγιος Ανδρέας που είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στη Ρωσική Ορθόδοξη εκκλησία αλλά και σε άλλα δόγματα και περιοχές του εξωτερικού όπως η Σκωτία,  ήταν αδελφός του Σίμωνα Πέτρου, με τον οποίο δούλευαν ως ψαράδες στη λίμνη της Τιβεριάδος και καταγόταν από την πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας. Πριν τα βήματα της πίστης στον Χριστό και της διδασκαλίας του τον φέρουν έως την Πάτρα όπου και μαρτύρησε, είχε περάσει από πολλές περιοχές και χώρες όπως η Κύπρος όπου και δίδαξε την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

Πηγή: thebest.gr

TOP NEWS