Παρουσίαση του Τόμου «Γυναίκες στη Σκιά της Βίας, η Ποιμαντική Ευθύνη και η Οπτική των Θρησκειών»

  • Δόγμα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως με την «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αλεξανδρουπόλεως.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ανθιμείου Εκκλησιαστικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αλεξανδρούπολη η παρουσίαση του Τόμου με τίτλο «Γυναίκες στη Σκιά της Βίας, η Ποιμαντική Ευθύνη και η Οπτική των Θρησκειών».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως με την «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Αλεξανδρουπόλεως.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση. Ακολούθως, ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, υπεύθυνος της «Πρωτοβουλίας» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, χαιρέτισε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και παρουσίασε τις δράσεις που γίνονται εκ μέρους της Εκκλησίας για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας.

Για τον Τόμο των Πρακτικών και γενικότερα για το θέμα μίλησαν η κ. Ξανθή Αλμπανάκη, θεολόγος και σύμβουλος θεολόγων Κεντρικής Μακεδονίας, η κ. Ιμάμ Σουμεγιά, ιεροδιδασκάλισσα και ερμηνεύτρια του Κορανίου, η κ. Ναϊλάν Χαλήλ, δασκάλα τουρκικής γλώσσας, Διευθύντρια του 2ου Μειονοτικού  Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και Πρόεδρος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Ν. Ξάνθης και ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, κοινωνιολόγος και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως

Στον Τόμο παρουσιάζονται τα Πρακτικά της ομώνυμης Διημερίδος που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη τον Σεπτέμβριο του 2018 από την Ειδική Επιτροπή ειδικών ποιμαντικών θεμάτων και καταστάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογενείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οδήγησε τον Νοέμβριο του 2019 στην από κοινού υπογραφή της Διακηρύξεως κατά της ενδοοικογενειακής βίας από τους τέσσερις Μητροπολίτες και τους τρεις Μουφτήδες της Θράκης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS