Παρουσίαση βιβλίου «Τα μοναστήρια της Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως»

  • Dogma

Καθολική αποδείχθηκε η ανταπόκριση των προσκεκλημένων στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα μοναστήρια της Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως» του αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσύγκελλου της εν λόγω Μητροπόλεως, την περασμένη Παρασκευή, στην αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής.
 
Τον Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών, εκπροσώπησε ο αρχιμ. Μάξιμος Κάππας, ενώ έδωσαν το παρόν τους οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Ζακύνθου Διονύσιος, καθώς και εκπρόσωποι πλείστων άλλων Μητροπόλεων.
 
Επίσης, Δήμαρχοι, Πρόεδροι Ομοσπονδιών, Σωματείων, Διευθυνταί, Καθηγηταί κ.λπ. κ.λπ.
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο πολιτικός επιστήμων – Ιστορικός – Συγγραφεύς κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος απέδειξε για άλλη μία φορά, πόσο άνετα χειρίζεται τον λόγο και την πέννα.

 

Ενδιαφέρουσα πολύ ήταν εξ άλλου η ομιλία του συγγραφέως αρχιμ. Ιακώβου Κανάκη, ο οποίος ανεφέρθη κυρίως στο έργο και την πολύπλευρη δραστηριότητα του Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμία, στο ενδιαφέρον του οποίου οφείλεται άλλωστε και η έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου.

 

Χαιρετισμό προς τους καλεσμένους απηύθυνε η Πρόεδρος της Εταιρείας μας κ. Σοφία Ορφανίδου, ενώ ανεγνώσθη μήνυμα του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου και χειροκροτήθηκε θερμότατα η δημοσιογράφος Σμαραγδή Καράγιωργα, στην ανάγνωση αποσπασμάτων από το βιβλίο.

 

Ιδιαίτερα επιτυχημένο ήταν το προβληθέν βίντεο, το σχετικό με τις Ιερές Μονές των περιοχών Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως, καθώς και η απόδοση των Βυζαντινών Ύμνων από τη Βυζαντινή Χορωδία, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Καθηγητή Αθανάσιο Παϊβανά.    

 

Γενικά και χωρίς πρόθεση αυτοπροβολής, θα ομολογήσουμε ότι επρόκειτο για μία από τις πλέον επιτυχημένες παρουσιάσεις.

 

{gallery}3{/gallery}

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία [Δελτία Τύπου] αναμεταδίδονται ως έχουν χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική μας ομάδα. Εαν ενδεχομένως υπάρξει ρεπορτάζ με βάση τα δελτία αυτά, δημοσιεύεται στην σχετική κατηγορία. 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ