«Πάσχα Ελλήνων»

  • Dogma
πάσχα ελλήνων

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο «ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» , την οποία διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του φιλολογικού συνδέσμου Παρνασσός.

Η συναυλία «Πάσχα Ελλήνων» ήταν αφιερωμένη στους εκπατρισμένους ξένους αδελφούς πρόσφυγες.

Στην εναρκτήριο ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής του νεοσυσταθέντος Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, αναφέρθηκε στη σημασία της φροντίδας του ξένου αδελφού και στην ταπείνωση και αγάπη που πρέπει να απορέει από τον κάθε έναν από εμάς προς τους αδελφούς μας έχοντας παράδειγμα τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Στη συνέχεια η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Σχολής της Ι.Α.Α. ερμήνευσε επίκαιρους Εκκλησιαστικούς Ύμνους υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Στη συνέχεια η χορωδία του Δήμου Αθηναίων απέδωσε πολυφωνικούς Ύμνους αφιερωμένους στην περίοδο την οποία διανύουμε υπό την Διεύθυνση του κ. Σταύρου Μπερή.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Ορχήστρα ΚΑΝΩΝ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Δεμελή, Υπευθύνου του Τμήματος Μουσικής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την συμμετοχή και ερμηνεία της Σοφίας Μάνου και του Παναγιώτη Λάλεζα. Αφηγητής όλης της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βαγγέλης Μουρίκης.

Την εκδήλωση έκλεισε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κλάδης μεταφέροντας την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου προς όλους, ευχόμενος και εκείνος με την σειρά του τα χρόνια πολλά.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ