ΠΑΤΡΑ: Κατηγορούν τον ιερέα ότι πούλησε τον πολυέλαιο

  • Dogma

Μια περίεργη υπόθεση ενός ιερέα ο οποίος φαίνεται να έχει ξεπουλήσει την περιουσία της ενορίας στην οποία υπηρετεί στην Πάτρα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η τοπική εφημερίδα «Κόσμος».

 

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για μηνύσεις από πλευράς ενοριτών κατά του κληρικού αφού όπως υποστηρίζουν ο ιερέας έχει πουλήσει τους πολυελαίους της Εκκλησίας και άλλα σκευη.

 

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο ιερέας άρχισε σταδιακά – ξεκινώντας από τον κεντρικό πολυτελέστατο πολυέλαιο – να αφαιρεί τμήματα που είχαν καθαρό χαλκό – και να τα παραδίδει όπως υποστηρίζουν κάτοικοι και πιστοί της περιοχής σε ιδιώτη.

 

Να σημειωθεί πως ο κεντρικός πολυέλαιος απαρτίζεται από 240 ανεξάρτητα τμήματα μεταξύ τους που άναβαν το κάθε ένα χωριστά ή και όλα μαζί. Από αυτά ο «καλός» ιερέας άφησε μόλις 150  στην εκκλησία και τα υπόλοιπα φέρεται να τα προώθησε σε ιδιώτη στην περιοχή του Μιντιλογλίου.

 

Όπως αναφέρουν στη μήνυση τους οι ενορίτες, ο Παπάς – για του οποίου την δράση ενημερώθηκε πριν από τέσσερις μήνες και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος – δεν σταμάτησε εκεί, αλλά προχώρησε και σε δύο πιο μικρούς πολυελαίους, οι οποίοι αποτελούνται από 110 ανεξάρτητα κομμάτια που συναρμολογούνται και αφαίρεσε τα 72.

 

Καλά πληροφορημένες πηγές  αναφέρουν, πως κάτοικοι της ενορίας εντόπισαν τον ιδιώτη στον οποίο ο παπάς έδωσε τα κομμάτια των χάλκινων πολυελαίων και όταν του ζήτησαν να τους τα επιστρέψει τους ανακοίνωσε πως «εγώ τα έχω ήδη λιώσει».

 

Η  υπόθεση έχει και άλλες παραμέτρους, καθώς σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν ενορίτες αναζητείται και μια πανάκριβη εικόνα – δωρεά μητέρας πολύ γνωστού oδοντιάτρου της Πάτρας – καθώς και άλλα ιερατικά σκεύη.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ