Πάτρα: Κλειστές εκκλησίες και άτακτη φυγή ιερέων μετά τις νέες επιθέσεις του επιχειρηματία Γιώργου Μπάρλου

  • Dogma
ιερέας

Στον απόηχο της διπλής επίθεσης στην Πάτρα, οι ιερείς δηλώνουν σοκαρισμένοι, με τις εκκλησίες της πόλης να παραμένουν κλειστές. Αίσθηση από τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν…

Ανάστατη είναι η εκκλησιαστική κοινότητα της Πάτρας μετά από όλα όσα συνέβησαν χθες βράδυ με την επίθεση που δέχτηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Παντελίδης, προϊστάμενος του ιερού ναού Αναλήψεως στο Ψαροφάι και μέλος της αδελφότητας της ιεράς μονής του Γηροκομείου, από τον Γιώργο Μπάρλο.

Με έκτακτη οδηγία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου έκλεισαν αμέσως χθες το βράδυ όλοι οι ναοί (έχουμε περιστατικά που σταμάτησαν ακόμη και εξομολογήσεις και αγρυπνίες) για λόγους ασφαλείας, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι μέχρι να συλληφθεί το αφεντικό της Παναχαϊκής ενδεχομένως να υπήρχαν επιθέσεις και σε άλλους ιερείς.

Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών είναι σοκαρισμένοι και εκφράζουν την ανησυχία τους ότι «μπήκαμε σε μια εποχή που ο καθένας μπορεί να μπαίνει σε έναν ναό και να επιτίθεται σε ιερείς», ενώ πολλοί έλεγαν «πρέπει να μας προστατέψει η Αστυνομία…». Σήμερα θα αποφασιστεί πως θα κινηθεί η Μητρόπολη. Φυσικά τόσο ο πρώτος, όσο και ο δεύτερος που είναι εύλογα σοκαρισμένοι, δέχτηκαν «βροχή» μηνυμάτων συμπαράστασης και στήριξης από τους πιστούς, καθώς και οι δυο είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και με σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία.

Ο π. Θεόκλητος ήταν ιερέας στην ενορία του Αγίου Δημητρίου, μέχρι να τοποθετηθεί προ διετίας στο πόστο του προϊσταμένου του ιερού ναού της Αναλήψεως με απόφαση του Μητροπολίτη Πατρών (σημειωτέον η συγκεκριμένη ενορία είναι η ενορία του Γιώργου Μπάρλου). Πάντως, πρωινές πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δυο ιερείς ακόμη διστάζουν μέχρι αυτήν την στιγμή να καταθέσουν μήνυση.

Σύμφωνα με το pelop.gr, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ήταν από την πρώτη κιόλας στιγμή στο πλευρό των δυο ιερέων, καθώς είναι γνωστή η αγάπη που έχει για όλους τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Αμέσως με την πατρική του συμβουλή και παρέμβαση στάθηκε δίπλα τους, παρηγορώντας και στηρίζοντάς τους σε αυτήν την απίστευτη περιπέτεια που έζησαν. Παράλληλα, το μήνυμα που στέλνουν από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών είναι να υπάρξει προσευχή από όλο το ποίμνιο.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Τρίτη, ο ίδιος άνδρας είχε προκαλέσει αντίστοιχο επεισόδιο στο Επισκοπείο.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ