ΠΑΤΡΑ: Συνεχίστηκε η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων

  • Dogma

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης δικάζεται στο Εφετείο Πατρών ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο θεολόγος κ. Π. Σημάτης.

 

Χθες ήταν η σειρά των μαρτύρων κατηγορίας να καταθέσουν. Υπέρ του κ. Σημάτη κατέθεσαν η σύζυγος του, δυο συνάδελφοι του θεολόγοι ένας ακόμη εκπαιδευτικός –Λυκειάρχης- από την Πάτρα κι ενας αγρότης από την περιοχή του Αιγίου. 

 

Η πλευρά του κ. Σημάτη κατέθεσε σειρά εγγράφων μεταξύ των οποίων ανακοινώσεις της μητροπόλεως Καλαβρύτων για την υπόθεση αλλά και δημοσιεύσεις του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου κατά των Ρωμαιοκαθολικών.

 

Ταυτόχρονα κατατέθηκαν αντίγραφα από το διαδικτυακό ιστολόγιο του Μητροπολίτη όπου επισκέπτες του, καταφέρονταν κατά του καθηγητή ενώ σύμφωνα με την πλευρά του υπήρχαν και απειλές.

 

Η δίκη διακόπηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, με καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του Μητροπολίτη, την απολογία του και τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ