Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Ζάκυνθο – Παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Φωτό – Βίντεο)

  • Dogma
πατριαρχική

Με λαμπρή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία κορυφώθηκαν σήμερα οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 300 ετών από τη μετακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο.

Εορτάζει σήμερον των Ζακυνθίων η νήσος τα 300 χρόνια από την μετακομιδή του Σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο και τις θρησκευτικές – εορταστικές τελετές λαμπρύνουν με την παρουσία τους η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος.

Στις 10.00 αφίχθηκε στο Ναό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ναού ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου Σταυρος Κοντονής, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ακολούθως συνεχίστηκε η πατριαρχική θεία λειτουργία στην οποία ο κ. Παυλόπουλος παήγγειλε το «Πιστευω» και το «Πάτερ Ημών» και στην οποία συμμετείχαν οι Αρχιερείς Ηλείας Γερμανός, Μιλήτου Απόστολο, Νιγηρίας Αλέξανδρο, Ικονίου Θεόληπτο, Κερκύρας Νεκτάριο, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδο Θεόφιλο, Κεφαλληνίας Δημήτριος, Ζάμπια Ιωάννης, Αυστρίας Αρσένιο, και Ζακύνθου Διονύσιος.

pavlopoulos-proedros-dimokratias-agios-dionysios-2 pavlopoulos-proedros-dimokratias-agios-dionysios-1 pavlopoulos-proedros-dimokratias-agios-dionysios patriarxis-psaltes1 patriarxis-psaltes patriarxis-arxes patriarxis1 patriarxis agios-xorwdia-2-web agios-prosk-paulopoulos-2-web agios-prosk-paulopoulos-1-web agios-proedros-pistevw-2-web agios-leitourgia-kalokairi-2017-7-web agios-arxes-web

Πηγή: imerazante.gr

TOP NEWS