Πατριάρχης Σερβίας: Πρόταση να κληθούν οι απόντες Πατριάρχες

  • Dogma
πατριάρχης σερβίας

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με μια σημαντική πρόταση την οποία έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής στο Κολυμπάρι Χανίων η Σύναξη των Προκαθημένων των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία θα επεξεργαστεί το μήνυμα που θα απευθύνει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος προς τους πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος έκανε πρόταση να κληθούν ακόμα και τώρα οι Πατριάρχες Αντιοχείας, Μόσχας, Βουλγαρίας και Γεωργίας για το συλλείτουργο της Πεντηκοστής. Και αν τυχόν δεν προλάβουν να έρθουν η Σύνοδος αυτή να είναι η απαρχή προκειμένου να συγκληθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της μία καινούρια.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πρότεινε εάν δεν προλαβαίνουν να έρθουν να βρίσκονται στην Κρήτη των Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του κ. Ειρηναίου βρίσκει ανταπόκριση και στη συνεδρίαση, όπως επισημαίνουν συμμετέχοντες, επικρατεί αδελφοσύνη και καταλλαγή. Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν είναι η γλώσσα έκδοσης του κειμένου, με εκπροσώπους ορισμένων πρεσβυγενών Πατριαρχείων να επιμένουν ότι το μήνυμα προς τους πιστούς πρέπει να εκδοθεί στην αρχαΐζουσα,

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ