Πατρών Χρυσόστομος: Μείνε ταπεινός για να επιτύχεις ως Λειτουργός του Θεού

  • Dogma
πατρών

Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, την Κυριακή 31 Ιουλίου στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορος Πατρών, η εις Διάκονο χειροτονία του Ανδρέα Αποστολοπούλου, ο οποίος στις 4 Αυγούστου θα χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος, για να υπηρετήσει  ως Ιερέας  στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, στο χωριό Πέττα, Αχαΐας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών, ευθύς μετά την χειροτονία, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και πνευματικής οικοδομής προς τον χειροτονηθέντα και του τόνισε να παραμείνει απλός  και ταπεινός, ευπροσήγορος και καταδεκτικός, γλυκύς εις τους τρόπους, ώστε να απαλύνει τις καρδιές των ανθρώπων.

Εξέφρασε τη χαρά του διότι εκπληρώνεται του Θεού το θέλημα, ώστε ο απλούς και ταπεινός ψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πέττα ο γεωργός και βιοπαλαιστής, ο καλός και τίμιος οικογενειάρχης, με την σύμφωνη γνώμη  όλων των συγχωριανών του, ο τόσο αγαπητός σε όλους Ανδρέας, εισέρχεται στις τάξεις του Ιερού Κλήρου.

Να παραμείνεις απλός και ταπεινός, όπως ήσουν μέχρι τώρα και θα σε βοηθήσει ο Κύριος να επιτύχειςς στο άγιο έργο σου, του είπε με συγκίνηση ο Μητροπολίτης Πατρών.

Το πυκνό εκκλησίασμα μέσα στο οποίο ήτο οι συγχωριανοί του χειροτονηθέντος, εφώναξαν με όλη την δύναμη της ψυχής το «Άξιος» και αυθορμήτως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα υπέρ του νέου Κληρικού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, το ετήσιο μνημόσυνο του αοιδίμου Αρχιμανδρίτου π. Γερβασίου Χριστοδουλοπούλου, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού του Παντοκράτορος, για τον οποίο μίλησε ο Σεβασμιώτατος με θερμά λόγια για την ιερατική ζωή και πολιτεία του και την προσφορά του στην τοπική μας Εκκλησία.

TOP NEWS