Πατρών Χρυσόστομος: Ο Αρχιεπίσκοπος απέδειξε ότι είναι ικανότατος χειριστής των εκκλησιαστικών και άλλων θεμάτων

  • Dogma
πατρών

Συμπληρώθηκαν δέκα πέντε χρόνια, από τότε που το σεπτόν Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε ως Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος, εις διαδοχήν του αλήστου μνήμης Πρωθιεράρχου Χριστοδούλου, τον από Θηβών και Λεβαδείας, Ιερώνυμον.

Του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την δεκαπενταετίαν αυτή, απέδειξε ότι είναι ικανότατος χειριστής των Εκκλησιαστικών θεμάτων και άλλων ζητημάτων, τα οποία κατά καιρούς αναφύονται.

Διακρίνεται διά την σύνεση, την διακριτικότητα, ευγένεια και την σοφία. Εργάστηκε και εργάζεται με επιτυχία για την διατήρηση της ενότητος του σεπτού Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ενδιαφέρθη για την ανάδειξη και συντήρηση των Εκκλησιαστικών μνημείων, για τον Εφημεριακό Κλήρο και το μισθολογικό θέμα των Ιερέων και γενικά για την τακτοποίηση εκκρεμότητων που αφορούσαν στον Ιερό Κλήρο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εχειρίσθη σοβαρότατα προβλήματα Εκκλησιαστικά, κοινωνικά και άλλα με την απαραίτητη για την εποχή μας φρόνηση και αποτελεσματικότητα.

Μεγάλη είναι η προσφορά και συνεισφορά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, επίσης, στις διορθόδοξες και διαχριστιανικές σχέσεις, σε συνεργασία πάντοτε με την Πρωτόθρονον Εκκλησίαν, το Οικουμενικό μας δηλαδή Πατριαρχείον και τις άλλες Εκκλησίες.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ο Μακαριώτατος, συνεχίζει να εργάζεται με ενθουσιασμό και ζέση ψυχής και καρδίας διά την Εκκλησία και την Ορθόδοξη Πατρίδα μας.

Η ιστορία θα καταγράψη με ανεξίτηλα γράμματα την όλη φιλόθεον, φιλάγιον και φιλάνθρωπον σε καιρούς δύσκολους διά τον συνάνθρωπον, διακονίαν του.

Ευχόμεθα Κύριος ο Θεός, να του χαρίζη έτη πλείστα όσα, όλβια, καλλίκαρπα και πολύκαρπα, όπως μέχρι σήμερα, προς δόξαν του Παναγίου Ονόματος Αυτού και εύκλειαν της καθ’ Ελλάδα Ορθοδόξου Εκκλησίας και της καθ’ όλου Ορθοδοξίας.

TOP NEWS