Πατρών Χρυσόστομος: Ο Όσιος Παΐσιος δώρο θεού στον κόσμο

  • Dogma
πατρών

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Παΐσιου του Αγιορείτου, δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών για να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα του Οσίου Παΐσιου και τα αποτμήματα των ιερών και χαριτοβρύτων λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου, τα οποία φυλάσσονται στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πατρών. Για μια ολόκληρη  στο Παρεκκλήσιο του Οσίου τελούνταν Ιερές Αγρυπνίες και άλλες Ιερές Ακολουθίες.

Την παραμονή της εορτής του Οσίου Παΐσιου χοροστάτησε στον Εσπερινό και μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ομοίως και ανήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στην κατάμεστη πιστών εκκλησία.

Ο Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε στις πνευματικές ρίζες και καταβολές του  Οσίου Παΐσιου, στις αλησμόνητες και αιματοποτισμένες πατρίδες της Καππαδοκίας και της Ιωνίας, που γέννησαν και ανέθρεψαν Αγίους, στο δώρο του Θεού εν εσχάτοις τοις έτεσι, στον Άγιο δηλ. Παΐσιο, ο οποίος δέχθηκε στην ανοιχτή πνευματική του αγκαλιά και ανέπαυσε χιλιάδες ανθρώπων κυρίως νέων, ανέστιων και απογοητευμένων, εξαρτημένων και προβληματισμένων.

Mίλησε για τη διακριτικότητα, την ταπείνωση, την αγάπη, την χαρά, για τα δώρα αυτά του Αγίου Πνεύματος, τα οποία είχε λάβει ο Όσιος Παΐσιος, ως επιβράβευση των ασκητικών του αγώνων.

Σημείωσε, τέλος, ότι παρηγοριά για όλους είναι ο τάφος του Οσίου στη Σουρωτή, όπου χιλιάδες ευλαβών χριστιανών καταφθάνουν καθημερινώς για να προσκυνήσουν τον Όσιο και να πάρουν δύναμη και ισχύ για την ζωή τους.

Ακόμη αναφέρθηκε και στο πόσο επηρέασε η τηλεοπτική σειρά η οποία είχε ως θέμα τον Όσιο Παΐσιο. Τα ύψη της τηλεθέασης μαρτυρούν ότι οι άνθρωποι διψούν για τους Αγίους και αναζητούν πρότυπα και πνευματικά στηρίγματα.

Επαίνεσε τέλος, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο και τους συνεργάτες του Κληρικούς και Λαικούς για την, μετά ζήλου θείου, ετοιμασία και διεκπεραίωση της λαμπρής πανηγύρεως.

Στον μεθεόρτιο Εσπερινό, στην Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο Παίσιο  και στην λιτάνευση της ιεράς του εικόνας, προέστη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμ. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

TOP NEWS