Πατρών: «Να έχετε ακμαίο και αγωνιστικό φρόνημα, ως Έλληνες πραγματικοί και Χριστιανοί Ορθόδοξοι»

  • Dogma

«Αδελφοί μου, κρατείστε ψηλά το κεφάλι και έχετε ακμαίο και αγωνιστικό φρόνημα, ως Έλληνες πραγματικοί καί Χριστιανοί Ορθόδοξοι…» τόνισε ο μητροπολίτης Πατρών κατά την σημερινή δοξολογία για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Θεοδώρα Αβαγιανού

«Αδελφοί μου, κρατείστε ψηλά το κεφάλι και έχετε ακμαίο και αγωνιστικό φρόνημα, ως Έλληνες πραγματικοί καί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, εμπνεόμενοι από τά κλέα ανδρών Ἡρώων της ενδόξου Πατρίδος μας…» τόνισε ο μητροπολίτης Πατρών κατά την σημερινή δοξολογία για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

«Από τήν πνευματική κορυφογραμμή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προσκυνητως καί εὐγνωμόνως ατενίζομε τούς Ἥρωες καί Μάρτυρες πού έπεσαν υπέρ Πίστεως καί Πατρίδος, κραυγάζοντας μαζί μέ όλο τόν Ἑλληνισμό όπου γής, τό ΟΧΙ στόν φασισμό και στίς σιδερόφρακτες στρατιές τών ξένων εισβολέων και προσβλέπομε με αισιοδοξία στό μέλλον της Πατρίδος μας, το ὁποίο κρατάνε στά χέρια τους τά παιδιά μας πού παρελαύνουν σήμερα μέ καμάρι ενώπιόν μας, κρατώντας υπερήφανα τήν Ἑλληνική Σημαία».

«Η Ελλάδα πάντοτε, κυρίως όμως στίς δύσκολες ώρες, έχει βοηθό της τόν Θεό, Υπέρμαχο Στρατηγό την Υπεραγία Θεοτόκο και ευρίσκει την δύναμη, έστω και αν πρός καιρόν έχει λυγίσει από το βάρος των δυσχερειών καί των κρίσεων, νά υψώνει το ανάστημα ενώπιον οιουδήποτε επιδρομέως και με ενότητα πνεύματος καί ψυχής, πίστη στον Θεό και αποφασιστικότητα να προσφέρει ακόμα και το αίμα των παιδιών της, αν χρειαστεί, για την προάσπιση της ελευθερίας, πού είναι δώρο του Θεού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τιμής και του πολιτισμού» πρόσθεσε ο ιεράρχης.

Προηγουμένως ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε δοξολογία για την εθνική επέτειο ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο μνημείο της Ελευθερίας, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Ακολούθησε παρέλαση, επί της οδού Αγίου Ανδρέα , των μαθητών, φοιτητών, σωματείων, οργανώσεων, και των στρατιωτικών σωμάτων.

TOP NEWS