Πειραιώς Σεραφείμ για Μίκη Θεοδωράκη: Ευγνώμονες στον Θεό που μας χάρισε έναν τέτοιο δημιουργό

  • Dogma
αμερικής

Στον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη και την τεράστια προσφορά του αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. «Είμαστε ευγνώμονες στον Θεό που μας χάρισε έναν τέτοιο δημιουργό», τόνισε ο σεβασμιότατος ιεράρχης για τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη.

Μιλώντας στο MEGA, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ υπογράμμισε πως ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν «παγκόσμιος, οικουμενικός άνθρωπος. Ένας ταλαντούχος ο οποίος είχε όμως ως περιουσία του τα ζώπυρα του Γένους».

Mε αφορμή τη μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Ε.Β.Ε.Π., την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Βεάκειο ανοιχτό Θέατρο Πειραιά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ – Παγκόσμιος μουσουργός ο Μίκης

Ανέφερε διήγηση του ίδιου του κορυφαίου δημιουργού, ο οποίος έλεγε πως η μητέρα και η θεία του «κάτω από το προσκέφαλό του, έβαζαν την εικόνα του αρχάγγελου Μιχαήλ του προστάτου του», συνεχίζοντας πως «με αυτό τον πλούτο, αλλά και με το φοβερό τάλαντο που ο Θεός τον προίκισε, απεδείκνυε την ένθεη καταγωγή του ανθρωπίνου προσώπου. Και έγινε ένας παγκόσμιος μουσουργός του οποίου η μουσική εξημέρωσε τα ήθη, ενδυνάμωσε την πίστη στην Δημοκρατία, στην Ελευθερία, στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Υπήρξε ένας περίπαθος εραστής της ρωμιοσύνης ο Μίκης Θεοδωράκης για αυτό και τον λάτρεψε ο ελληνικός λαός και απόδειξη ήταν όλες οι εκδηλώσεις αγάπης και λατρείας στην έξοδό του από τον κόσμο αυτό της φθοράς και την είσοδό του στην αθανασία», είπε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, επισημαίνοντας παράλληλα πως «ήταν ένας αληθινός πατριώτης. Θα τον θυμούμαι πάντα εκεί στο ηρωικό συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αυτόν τον ακατάλυτο λόγο, με αυτήν την ακατάβλητη δύναμη και με την ουσιώδη προσέγγιση στα πράγματα».

«Είμαστε ευγνώμονες στο Θεό που μας χάρισε έναν τέτοιο δημιουργό ο οποίος ύψωσε την Ελλάδα στα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη», κατέληξε.

Και η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στη συναυλία για τον Μίκη

Στο στούντιο του MEGA παρών ήταν και ο τραγουδιστής Γεράσιμος Ανδρεάτος ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στους συντελεστές της συναυλίας, εκφράζοντας την χαρά του και την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ με την πρωτοβουλία του οποίου, η Ελένη Βιτάλη, ο ίδιος και οι Σαββέρια Μαργιολά, Βιολέτα Ίκαρη, Μάκης Ψαραδέλλης και Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, θα συμμετάσχουν σε μία προσπάθεια ενίσχυσης συνανθρώπων μας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Τέλος, στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και η κόρη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα η οποία με συγκίνηση εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή της για την πρόσκληση στην μεγάλη αυτή συναυλία κατά της φτώχειας.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ