Πειραιώς Σεραφείμ για την έναρξη των Κατηχητικών: «Οι άγιοι μάρτυρες έζησαν με την Αγάπη τού Θεού»

  • Δόγμα

Η έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων στον Πειραιά

H έναρξη των κατηχητικών σχολείων και των νεανικών δραστηριοτήτων των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Σε μήνυμά του επί τη ενάρξει του νέου κατηχητικού έτους, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ- μεταξύ άλλων- αναφέρει τα εξής:

«Οι Μαθητές, οι πιστεύοντες και αγαπώντες τον Χριστό  πορεύθηκαν για να συναντήσουν τον καθημερινό άνθρωπο και να του μιλήσουν για τον Αγαπημένο τους Ιησού. Οι Πατέρες τής Εκκλησίας έζησαν αγαπώντας τον Θεό και μέσα από την Χάρη Του διατύπωσαν την πίστη στα ιερά δόγματα τής Εκκλησίας. Οἱ άγιοι μάρτυρες έζησαν με την Αγάπη τού Θεού, μαρτύρησαν για το αγαπημένο τους Πρόσωπο, τον Χριστό και δίδαξαν με το μαρτύριό τους την μεγάλη τους πίστη.

Τον Θεό λοιπόν, όπως μάς παραδίδει ἡ Εκκλησία, δεν τόν αναζητούμε στην σκέψη μας. Τον Θεό Τον αναζητούμε με την καρδιά μας, με την σκέψη, και με την αγάπη μας.  Γιατί πριν από την σκέψη υπάρχει ἡ πίστη στο Θεό  και πριν από την καλή πράξη ἡ αγάπη μας για Εκείνον και ἡ θυσία μας. Υπάρχει ἡ καλή προαίρεση, ἡ μετάνοια, ἡ συγχώρηση, ἡ προσευχή, ἡ φιλανθρωπία.

Υπάρχει δηλαδή ὁ καθαρός και καλός λογισμός για όλη την πλάση και όλους τούς ανθρώπους, ἡ αλλαγή τής ρότας μας βλέποντας τα λάθη και τίς αμαρτίες μας, υπάρχει ἡ «συγνώμη», ἡ προσευχητική αναφορά μας πρός τόν ζώντα Θεό, ἡ αγάπη και ἡ θυσία μας για τον συνάνθρωπό μας».

TOP NEWS