Πειραιώς Σεραφείμ: Πολιτική δίωξη στον Αμβρόσιο – Καθεστωτική η αντίληψη για Κουρουμπλή

  • Dogma
πειραιώς

Για πολιτική δίωξη σε βάρος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου κάνει λόγο ο Μητροπολίτης Πειραιώς σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ο κ. Σεραφείμ «υπερασπίζεται» τον κ. Κουρουμπλή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για για έναν «ένθεο αγωνιστή» σε αντίθεση «με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν  μεταφυσικές ανησυχίες».

Μιλώντας ο Μητροπολίτης Πειραιώς αναφορικά με την κατηγορία για υποκίνηση μίσους την οποία αντιμετωπίζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, τόνισε ότι δεν στοιχειοθετείται κάνοντας παράλληλα λόγο για «πολιτική δίωξη».

«Ο νόμος με τον οποίο κατεδικάσθη προϋποθέτει τρόπον διακινδύνευσης της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων.Η καταδίκη του θα αναιρεθεί στον Άρειο Πάγο πιστεύω» σημείωσε.

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς με επιμέρους εκφράσεις του κ. Αμβρόσιου, η ουσία των λόγων του είναι αυτή που κηρύσσει το Ευαγγέλιο», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς .

Μάλιστα, «υπερασπιζόμενος» τα έργα και τις ημέρες του κ. Αμροσίου μίλησε με θερμά λόγια, σημειώνοντας ότι «είναι ένας δυναμικός ιεράρχης, απόλυτα συνειδητοποιημένος άνθρωπος της εκκλησίας, εκφράζει τα ζώπυρα της πίστεως με έναν τρόπο που μπορεί κανένας να μη συμφωνεί, αλλά δεν έχει δόλο, έχει αναμορφώσει την ιστορική μητρόπολή του. Έχει αδαμάντινο ηθικό βίο, είναι κεκαθαρμένος, ηθικός».

Στήριξη Πειραιώς σε Κουρουμπλή

Την ίδια ώρα ο Πειραιώς Σεραφείμ τάχθηκε δυναμικά υπερ και του Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «έναν αγωνιστή της ζωής που είναι ένθεος, σε αντίθεση με τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν μεταφυσικές ανησυχίες».

Μάλιστα όπως τόνισε ήταν συμφοιτητές και πως αν και έχασε από 11 χρονών το φως του, κατόρθωσε να υπερβεί την τυφλότητα και να έχει φως στη ζωή και την καρδιά του.

«Ο κ. Κουρουμπλής έκανε επίσκεψη στον ποιμενάρχη της περιοχής. Δεν ήταν κάτι τραγικό για αυτό το θόρυβο και τη μεγάλη καταφορά εναντίον του, δεν συντονίζουμε σήμερα τη ζωή μας με το είναι, αλλά με το φέρεσθαι. Πρόκειται για καθεστωτική αντίληψη που απέχει παρασάγγας από την ελευθερία», τόνισε, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τις αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τη συνάντηση των δύο ανδρών.

 

TOP NEWS