Πειραιώς Σεραφείμ: «Αν αγαπάμε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων δεν θα τα βαφτίζουμε»

  • Dogma
πειραιώς

Την ειδική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διάβασαν σήμερα στις ορθόδοξε εκκλησίες της χώρας, αμέσως μετά τη λειτουργία οι ιερείς, δηλώνοντας πως η Εκκλησία αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αμέσως μετά την ανάγνωση του κειμένου της Ιεράς Συνόδου, ο μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, έκανε μια δήλωσε στις κάμερες σχετικά με τη βάφτιση των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως: «Εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό»…

Κατέληξε, λέγοντας πως: «Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκας».

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η Ιερά Σύνοδος επανέλαβε την αντίθεσή της με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας πως «η Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχθεί τον “ομοφυλοφιλικό γάμο”».

Στο κείμενο που διαβάστηκε σήμερα στους πιστούς αναφέρεται πως στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια προωθείται η κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και η μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα. «Όλα αυτά η Εκκλησία δεν μπορεί να τα αποδεχτεί γιατί θα προδώσει την αποστολή της», επισημαίνεται.

Αν και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ξεκαθαρίζουν στο κείμενο ότι «η Εκκλησία ούτε συμπολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται», σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία «έχει ιδιαίτερο λόγο που πρέπει να γίνει σεβαστός».

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, «η χριστιανική παραδοσιακή οικογένεια αποτελείται από πατέρα, μητέρα και παιδιά και σε αυτή την οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσονται, γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία στη μετέπειτα εξέλιξή τους».

TOP NEWS