Πεντηκοστή στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

  • Dogma
λαρίσης

Η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας εορτάστηκαν σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου από τον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου Λαρίσης τόνισε ότι ο λόγος της Εκκλησίας είναι απόσταγμα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην ζωή της πίστης, καθώς το Άγιο Πνεύμα είναι Αυτό που συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και κάλεσε όλους τους πιστούς να προσπαθήσουν να καταστήσουν τον Παράκλητο οικείο και Σωτήρα τους.

Πρό της απολύσεως τέλεσε τις χειροθεσίες δύο Αναγνωστών, που διακονούν στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο του Αγίου Νικολάου, του Παναγιώτη Ρόγκα φοιτητού Ιατρικής και του Ευριπίδη Βλαχάκη φοιτητού Βιοχημείας, δύο ευλαβών νέων που μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΤΕΙ Λαρίσης αποτελούν μέλη της ευλογημένης νεανικής κίνηςεως του Ναού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης συγκινημένος εξήρε τα χαρίσματα και τα τάλαντα των δύο νέων Αναγνωστών αλλά και όλων των νέων της ενορίας και τους παρότρυνε να συνεχίσουν να διακηρύττουν και να ομολογούν με την ζωή και τα έργα τους την Ορθόδοξη πίστη μας.

Pentikosti_2017-17 Pentikosti_2017-1 Pentikosti_2017-11 Pentikosti_2017-8 Pentikosti_2017-14 Pentikosti_2017-3 Pentikosti_2017-16 Pentikosti_2017-21 Pentikosti_AgNikolaos-1

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ