Πέρασε με 153 “ναι” η Συμφωνία των Πρεσπών – 146 τα “όχι” κι ένα παρών από τον Ψαριανό

  • Dogma

Από τον Αλέξη Τσίπρα το πρώτο «ναι» στην ιστορική ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Υπέρ οι Θεοχαρόπουλος, Λυκούδης, Κουντουρά, Μαυρωτάς, Θεοδωράκης, Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος και Δανέλλης. Παρών από τον Γρηγόρη Ψαριανό, «όχι» από τον Βασίλη Κόκκαλη που πρόσφατα διεγράφη από τους ΑΝΕΛ. «Όχι στην προδοσία» φώναξε Μπαρμπαρούσης! Αρχικά ακύρωσε την ψήφο ο Ν. Βούτσης και προκλήθηκε πανδαιμόνιο! Σήκωσε πανό ο Σαρίδης. Αναμένονται δηλώσεις από Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Η πιο μεγάλη ώρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έφτασε. Μπορεί να περιμέναμε πως θα είχε ψηφιστεί από χθες, αλλά ο μεγάλος όγκος βουλευτών που ήθελαν να μιλήσουν έδωσαν… παράταση και έτσι η συμφωνία που δίνει τέλος σε ένα «αγκάθι» 30 ετών θα ψηφιστεί σήμερα.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε με καθυστέρηση και είναι ονομαστική. Η κυβέρνηση περιμένει τουλάχιστον 153 “ναι” για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία η ΠΓΔΜ θα… δώσει τη θέση της στη “Βόρεια Μακεδονία”. Η ψηφοφορία θα γίνει μια μέρα μετά τη σκληρή μάχη, με εκατέρωθεν κατηγορίες, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση και τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να διαλύσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newsit.gr

TOP NEWS