Περί του Γάμου των Ομοφύλων

  • Δόγμα

Του Νίκο Νικολόπουλου, Νομικού, στην «Κιβωτό της Ορθοδοξίας»

Η αλήθεια είναι ότι επιχειρούν να αλλάξουν την μορφή της οικογένειας. Σε θέματα που η αλήθεια υπερτερεί, δεν χρειάζονται ούτε κραυγές, ούτε βίαιες προσεγγίσεις. Και στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, οι αλήθειες περισσεύουν. Τελικά αρκεί να τις μνημονεύσουμε για να φτάσουμε στην πραγματικότητα.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΗ: Είναι η ίδια η φύση που έχει καθορίσει την συνύπαρξη αρσενικού και θηλυκού στην ανθρώπινη κοινωνία. Ουδέποτε διανοήθηκε οποιοσδήποτε να το αμφισβητήσει.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ: Είναι ο άνθρωπος που αποφάσισε αυτή την εντολή της φύσης να την θεσμοθετήσει μέσω της οικογένειας. Ο άνθρωπος αποφάσισε να περιορίσει τις ορμές του μέσα στο οικογενειακό πλαίσιο που ο ίδιος όρισε. Η αιμομιξία είναι ένα παράδειγμα.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΡΙΤΗ: Η οικογένεια εξελίχθηκε σε θεμέλιο λίθο της κοινωνίας, μέσα από την ταυτόχρονη συνεισφορά των δυο φύλων. Όταν αποδομείται η οικογένεια, αποδομείται και η κοινωνία με άνοδο της βίας, κατάργηση των αξιών, σκληρό ατομικισμό και άλλα δεινά.

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. Ναι, πρέπει να σεβαστούμε τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε συνανθρώπου μας, αλλά αυτό τι σχέση έχει με την οικογένεια που όρισαν η φύση και οι άνθρωποι;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ: Ναι, υπάρχουν παιδιά που θα είναι καλύτερα αν ζήσουν σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, όμως αυτά έχουν ήδη λυθεί με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Επιπροσθέτως, ένα εύπορο ζευγάρι έχει χίλιους τρόπους να εξασφαλίσει ακόμα και μετά θάνατον τα παιδιά.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΤΗ: Είναι τα παιδιά το θέμα που έχει τεθεί; Όχι απαντώ. Το θέμα που έχει τεθεί είναι ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ η μορφή της οικογένειας, χωρίς κανείς να μπορεί να βεβαιώσει τι θα γίνει με τα παιδιά. Ποιος μπορεί να τα εξασφαλίσει πραγματικά; ΚΑΝΕΙΣ.

Θεωρώ, λοιπόν, ότι η αληθινή συζήτηση έχει να κάνει με την αλλαγή της μορφής της οικογένειας. Επιχειρούν μια ευθεία παρέμβαση στη φύση, προτείνοντας ακόμη και το Γονέας 1 και Γονέας 2 που είναι μια ύβρις κατά της κοινής νοημοσύνης.

Με βάση τα παραπάνω δεν μπορώ να μην πω ότι ο κ. Μητσοτάκης ευθύνεται διότι έχει διαιρέσει τους πολίτες μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς να έχει καταθέσει τον σχετικό νόμο για να ξέρουμε:

Είναι με αυτούς που επιχειρούν την κατάργηση της οικογένειας, όπως η φύση και οι άνθρωποι συναποφάσισαν, ή απλώς θα διευκολύνει νομικά την ένταξη παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια χωρίς γάμους και άλλα… τελετουργικά;

Πηγή: Κιβωτός της Ορθοδοξίας

TOP NEWS