Περιοδεία του Μητροπολίτη Ταμασού στην Ορεινή Λάρνακος

  • Δόγμα

Κηρύσσοντας το θείο λόγο ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Κυριακής. «Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μας παρουσιάζει την κλήση των πρώτων Αποστόλων, Πέτρου, Ανδρέου, Ιωάννου και Ιακώβου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022, επισκέφθηκε την Αρχιερατική Περιφέρεια Ορεινής.

Συγκεκριμένα, το πρωί λειτούργησε και κήρυξε στον Ιερό Ναό Παναγίας στην κοινότητα της Μελίνης, η οποία είναι η πιο μακρινή κοινότητα της Μητροπόλεως. Τον Μητροπολίτη πλαισίωναν ο Εφημέριος του Ναού, πατήρ Σωφρόνιος Σωφρονίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Κηρύσσοντας το θείο λόγο ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής Κυριακής. «Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μας παρουσιάζει την κλήση των πρώτων Αποστόλων, Πέτρου, Ανδρέου, Ιωάννου και Ιακώβου. Καθώς περπατούσε ο Ιησούς στη λίμνη της Γαλιλαίας, κηρύσσοντας το ευαγγέλιο της βασιλείας του Θεού και θεραπεύοντας τις ασθένειες του λαού, είδε δύο αδελφούς τον Σίμωνα Πέτρο και τον Ανδρέα, να ρίχνουν τα δίχτυα στη θάλασσα για να ψαρέψουν, καθώς στο επάγγελμα ήταν ψαράδες. «Δεῦτε ὀπίσω μου καὶ ποιήσω ὑμᾶς ἁλιεῖς ἀνθρώπων» (Ματθ. 4, 19), τους λέει. Δηλαδή, ακολουθήστε με και θα σας κάνω ψαράδες ανθρώπων. Στο συγκεκριμένο σημείο ο Ιησούς εννοούσε να τους κάνει πνευματικούς ψαράδες, ώστε να ελκύουν με πνευματικό τρόπο τους ανθρώπους και μέσα από τη μετάνοια να τους οδηγούν στη βασιλεία των ουρανών».

Συνέχισε το λόγο του λέγοντας πως «το κάλεσμα αυτό ο Χριστός το κάνει καθημερινά στον κάθε ένα από εμάς. Και δεν είναι άλλο από τη μετάνοια, κάτι που δυστυχώς δεν δίνουμε την κατάλληλη σημασία και αδιαφορούμε. Αφήνουμε τον μεγάλο επισκέπτη έξω από την πόρτα της ψυχής μας. Ο Κύριος μας κρούει την πόρτα, αλλά δεν μπορεί να εισέλθει στη ψυχή μας εάν εμείς δεν το επιθυμούμε. Δεν επεμβαίνει στο αυτεξούσιο της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης παρακάθησε με τους κατοίκους της κοινότητας, όπου όλοι μαζί προγευμάτισαν και συζήτησαν διάφορα θέματα.

Ακολούθως, ο κ. Ησαΐας επισκέφθηκε την γειτονική κοινότητα της Οδού, στην οποία έλαβε χώρα το 4ο φεστιβάλ μελιού και μελισσοκομίας, το οποίο διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Οδού και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του με τα εγκαίνια του κέντρου τεχνητής αναπαραγωγής Βασίλισσας Μέλισσας Μέλισσα Ζωή». Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία αυτή. Το κέντρο αυτό έρχεται να δώσει αισιοδοξία και ελπίδα στην ταλαιπωρημένη περιοχή της Οδού, που πέρυσι 3 Ιουλίου 2021, λεηλατήθηκε από την πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή. Ακόμη δε, αποτελεί μαιευτήριο, όπου εκεί θα αναπαράγονται μέλισσες, για την παραγωγή μελιού, κάτι που φημίζεται η κοινότητα. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρέοδρος της Κοινότητος, κ. Μενέλαος Φιλίππου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου γεωργίας, κ. Ανδρέας Γρηγορίου, η εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού και άλλοι προσκεκλημένοι.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κ. Στέφανος Στεφάνου, ο Βουλευτής ΑΚΕΛ, κ. Ανδρέας Πασιουρτίδης και ο Βουλευτής ΕΔΕΚ, κ. Ανδρέας Αποστόλου, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Κολοκασίδης, οι κοινοτάρχες των γύρω χωριών, και πλήθος κόσμου από πολλές περιοχές της Κύπρου. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης, ανεχώρησε για την κοινότητα των Αγίων Βαβατσινιάς, όπου τέλεσε τη βάπτιση του υιού της κοινότητος, πατρός Ανδρέας Αλιόσιν, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων.

TOP NEWS