Περίπλους του Αγίου Όρους από τη Μητρόπολη Κίτρους

  • Dogma
Κίτρους

Προσκύνημα στο Άγιον Όρος διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος την Τρίτη 31 Ιουλίου, που περιελάμβανε θαλάσσια περιήγηση της εσωτερικής πλευράς της Αθωνικής Χερσονήσου.

Τους προσκυνητές συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και  κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, δίνοντας την ευκαιρία στους πιστούς να γνωρίσουν έναν τόπο για τον οποίο λαμπρύνεται η Ορθοδοξία και τιμάται η Υπεραγία Θεοτόκος. Μπροστά στο θαλάσσιο χώρο της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, πατέρες της Ιεράς Μονής μετέφεραν επί του πλοίου ι. Λείψανα προς ευλογία των πιστών. Κατά τη διάρκεια που οι συμμετέχοντες προσκυνούσαν τα ι. λείψανα, τα μέλη της νεανικής χορωδίας του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Βίνιτσας Ουκρανίας που αυτήν την περίοδο φιλοξενούνται στον Εκκλησιαστικό Ξενώνα στον Σβορώνο, έψαλλαν την Παράκληση της Παναγίας και άλλους εκκλησιαστικούς ύμνους. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος αφού τέλεσε τον αγιασμό ευχήθηκε σε όλους τους εκδρομείς να κρατούν τη χάρη των αγίων στη ζωή και στην ψυχή τους. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής  Γρηγορίου Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Χριστόφορο για τη μεταφορά των ιερών λειψάνων και ευχήθηκε να χαρίζει ο Κύριος υγεία και δύναμη σε όλη τη Μοναστική Αδελφότητα.

IMG_3718 Κίτρους IMG_3734 IMG_3748 IMG_3774 IMG_3782 IMG_3792

Στον Περίπλου του Αγίου Όρους συμμετείχαν 220 προσκυνητές, κυρίως γυναίκες, έλληνες και ξένοι παραθεριστές από τα παραθαλάσσια θέρετρα της Πιερίας. Όλοι τους εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους προς τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο για την πνευματική αυτή ευκαιρία ψυχικής ανάτασης μέσω γνωριμίας με τη μοναστική πολιτείας του Άθωνος. Τον κάλεσαν μάλιστα να επαναλάβει την πρωτοβουλία αυτή.  Ο προσκυνηματικός αυτός περίπλους του Αγίου Όρους διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα ειδικά σε γυναίκες να ξεναγηθούν αλλά και να προσκυνήσουν Άγια λείψανα και ιερά κειμήλια ιερών μονών του Αγίου Όρους που μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να το κάνουν.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ