Περισσότεροι απο 1.5 εκατ. Ρώσοι προσκύνησαν τη χείρα του Αγόυ Σπυριδώνος

  • Dogma
σπυριδώνος

Επέστρεψε στην Κέρκυρα το βράδυ της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2018 η δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, η οποία βρισκόταν στη Ρωσία τις τελευταίες πενήντα ημέρες για ιερό προσκύνημα. 

Το ιερό λείψανο του Αγίου Σπυριδώνος μετέφερε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Κερκύρας.

Στο σύντομο λόγο του ο π. Ιουστίνος ευχαρίστησε πρώτα και πάνω απ’όλους τον Τριαδικό Θεό που ευλόγησε το ταξίδι αυτό στην ομόδοξη χώρα Ρωσία. Η χειρ του Αγίου Σπυρίδωνος εκτέθηκε σε προσκύνημα σε δώδεκα πόλεις της αχανούς αυτής χώρας, δίδοντας έτσι την ευκαιρία της ευλογίας στους ανθρώπους.

Υπολογίζεται περίπου ότι προσκύνησαν 1.500.000 άνθρωποι. Ιδιαιτέρως στις δύσκολες ημέρες που περνάει ολόκληρη η οικουμένη, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στον Χριστό, καθότι συνειδητοποιούν ότι Εκείνος μόνον είναι η ελπίδα και το απάνεμο λιμάνι τους.

Τέλος ο π. Ιουστίνους ευχαρίστησε ονομαστικώς όλους εκείνους που συνέδραμαν ώστε το προσκυνηματικό αυτό ταξίδι να πραγματοποιηθεί, με την ευχή ο Άγιος Σπυρίδων να δίδει πλούσια την χάρη του σε όλους και να μεσιτεύει για την σωτηρία ενός εκάστου.

σπυριδώνος

TOP NEWS