Περιστερίου Γρηγόριος: Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της αλήθειας

  • Dogma
περιστερίου

Στον Μέγα Πανηγυρικό εσπερινό των Χριστούγεννων στον ναό Ταξιαρχών Περιστερίου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος.

Ο Μητροπολίτης Γρηγόριος έγινε δεκτός στην είσοδο του ναού από όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως και τον λαό της περιοχής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην απομάκρυνση μας από το φως του Χριστού ενώ ευχήθηκε ο γεννημένος Χριστός να βοηθήσει ώστε να βρούμε την σωστή οδό της Χριστιανικής ζωής.

«Πολλές φορές αρνηθήκαμε το φως του Χριστού και πήγαμε στο σκοτάδι» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ευχόμενος «Να προσφέρουμε δώρο στον Θεό την επιστροφή μας στην χριστιανική ζωή».

Σε άλλο σημείο τόνισε πως «Η εκκλησία μας είναι η κιβωτός της αλήθειας» και είπε πως τα Χριστούγεννα «Ο Θεός μας καλεί και πάλι στην επανασύνδεση με το άγιο σώμα του».

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Περιστερίου ευχόμενος σε όλους τα καλά Χριστούγεννα ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο π. Άγγελο για τον εμπνευσμένο λόγο από την γέννηση του Χριστού μας και ευχήθηκε «Το γεγονός της σαρκωσης να επαναφέρει τον Χριστό στο προσκήνιο».

Ο κ. Γρηγόριος αφού έψαλαν όλοι μαζί το απολυτίκιο των Χριστουγέννων προσέφερε σ όλους το νέο ημερολόγιο της Μητροπόλεως του 2023.

Φωτορεπορτάζ : Γιώργος Φερδής

 

TOP NEWS